Безплатни бързи тестове за коронавирус ще се правят в бургаските

...
Безплатни бързи тестове за коронавирус ще се правят в бургаските
Коментари Харесай

Безплатни бързи тестове за коронавирус в бургаските училища

Безплатни бързи проби за ковид ще се вършат в бургаските учебни заведения и детски градини. Решението е на Областния спешен щаб в морския град, а задачата е по-бързо да се откриват инфектираните измежду децата при проявени признаци, оповестява Българска национална телевизия.

Медицинският личен състав в едно от бургаските учебни заведения към този момент е подготвен по какъв начин да прави бързи проби за ковид на учениците.

" Бързият тест ще се организира тук. Той е на база секрет от назофарингеалния тракт. Това е времето, което ние ще спечелим, с цел да се организираме, с цел да изолираме класа, да ограничим контактните на контактния клас ", съобщи Марияна Личева, медицински експерт в Нов български университет „ Михаил Лъкатник “ – Бургас.

Тествано ще бъде всяко дете, което е показало признаците на болестта. Ще бъде и изолирано, до момента в който не стане явен резултатът от тестът.

" Децата са по-дълго време с учителите си в класната стая. Някой преподавател, когато види, че някое дете развива кашлица, температура, хрема, ще алармира на нас. Ние оттук насетне на родителите. Ако родителите откажат, си взимат детето и потеглят при персонален лекари, в лаборатория, към този момент където те преценяват ", поясни Марияна Личева.

Все още не всички родители са осведомени за новото тестване, само че утвърждават мяркат. Всички медицински експерти в учебните заведения и детските градини минават през особено образование, което да подсигурява вярното осъществяване и запазване на тестванията.

" Медицинските експерти бяха към този момент подготвени на първи стадий от експертите, които могат да правят тази активност. Това са 15 наши медицински фелдшери, които работят в системата на учебното опазване на здравето. В идващия стадий ще бъдат подготвени всички останали медицински сестри. Хубавото на новите проби, които ще дойда, които ги чакаме, че те ще имат опция да покажат индикации за грип „ Б “ и грип „ А “, които чакаме след броени дни или може би месец да се появят по всеобщо ", съобщи Йорданка Ананиева, зам.-кмет на Община Бургас.

Следващата седмица проби се чака да дойдат в Бургас, след което ще стартира разпределението им в детските заведения и учебните заведения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР