Безпилотният летателен апарат Mohajer-6, произведен в Иран, е бил предоставен

...
Безпилотният летателен апарат Mohajer-6, произведен в Иран, е бил предоставен
Коментари Харесай

Лондон: С ирански разузнавателни дронове Русия пази Крим и наблюдава фронта

Безпилотният летателен уред Mohajer-6, създаден в Иран , е бил възложен на Русия и е следен да прави полети над Черно море и Крим. Mohajer-6 е система за разузнаване, наблюдаване и прихващане на цели, като в същото време може да извършва офанзиви въздух-земя , употребявайки свободно падащи управляеми муниции. Тази инфорамция е публикувана в ежедневния отчет на разузнаването на английското министерство на защитата, обобщение от който е оповестено в обществената медия X, известна до неотдавна като Twitter.

Практическият му обсег е стеснен от линията на видимост, с цел да се поддържа операторски надзор в действително време: почти 200 км на 10 000 фута. Това може да бъде разширено посредством предаване на друга наземна контролна станция.

Продължаващото наличие на системата в Западен Крим е евентуално доказателство, че Русия се пробва да разпознава заканите за съветските пристанища и плавателни съдове след неотдавнашните украински триумфи.

Съществува реалистична опция задачата му също да включва поддръжка на съветските процеси на ориентиране към югозападното украинско крайбрежие. Украйна е свалила най-малко един Mohajer-6 - на 23 септември 2022 година над Черно море - и Русия евентуално инцидентно е свалила система над Крим на 6 юни 2023 година
 Украйна: Русия употребява по-малко управляеми бомби
Украйна: Русия употребява по-малко управляеми бомби

Авиационните загуби на Москва евентуално са довели до пониженото им използване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР