Безпилотни самолети на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) са

...
Безпилотни самолети на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) са
Коментари Харесай

Киев се похвали, че е унищожил руски системи С-400 Триумф и Хиацинт-С в тила на врага

Безпилотни самолети на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) са поразили съветска система за противовъздушна защита С-400 " Триумф “ край Белгород тази нощ, разкриват източници на РБК-Украйна. Цената на подобен комплекс възлиза на 1,2 милиарда $, напомня организацията.

Видео, споделено в обществените медии, пък демонстрира по какъв начин въоръжените сили на Украйна (ВСУ) поразяват артилерийска система благодарение на доставена от Съединени американски щати високомобилна артилерийска ракетна система (HIMARS), написа Newsweek.  " Украинският удар с HIMARS изпраща съветска артилерийска система " Хиацинт-С " в подземния свят “, разгласява в X проукраинският акаунт War is Translated, който споделя видео и отчети за военните дейности.

Във видеоклипове от обекта в Белгородска област, оповестени онлайн, се чуват към 20 детонации на мястото, където е ситуирана системата С-400 с нейния радар. Източници настояват, че в прилежащите обитаеми места е спряно електричеството.

Така това е вторият комплекс " Триумф ", който СБУ удря през последния месец. Първият бе изумен в Евпатория в офанзива от 14 септември.

" След такива " триумфални победи " СБУ поучава руснаците да помислят за ново име за този комплекс “, разяснява източникът на РБК-Украйна.

37-секундният запис с дрон на унищожаването на " Хиацинт-С " дава въздушен аспект на задачата в поле, заобиколено от взривени дървета и пушек, издигащ се в небето. Преди гърмежа могат да се видят бойци да бягат от мястото, което в X геолокираха в Новокраснянка, в Луганска област на Украйна.

За първи път създадено през 1976 година, " Хиацинт-С “ може да поразява цели на по-големи дистанции и с по-висока скорострелност от по-широко създаваното 152-мм самоходно оръдие 2С3 " Акация “.

То може да носи 30 152-мм снаряда с обхват до 32 км и може да изстрелва касетъчни, димни и нуклеарни снаряди. Използва се както от украинската, по този начин и от съветската войска.

От началото на войната Русия е изгубила 41 от артилерийските системи, съгласно уеб страницата Oryx, който употребява отворени източници, с цел да наблюдава загубите и от двете страни във войната.

Кадрите се появиха, когато Съединени американски щати са подготвени да изпратят на Украйна друга ракетна система, която Киев се надява да има значение на бойното поле.

Дъг Буш, помощник-секретар на американската войска за придобиване, логистика и технологии, сподели, че армията е подготвена да изпрати някои от своите армейски тактически ракетни системи с огромен обхват (ATACMS), въоръжени с касетъчни муниции.

Той съобщи пред Bloomberg, че американската войска " е подготвена за такова развиване от известно време “ и че " ние сме подготвени, когато и в случай че президентът реши да направи това “.

Въоръжените с касетъчни муниции ATACMS имат обхват до 300 км и могат да носят до 950 касетъчни муниции, което би нараснало качествата на Украйна в контранастъплението, което те подхващат от към 4 юни.

По време на визитата на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон предишния месец президентът Джо Байдън разгласи нов транш на военна поддръжка за Киев.

Инфо: Агенция " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР