Безпилотни летателни апарати и умни къщи е новото предизвикателство за

...
Безпилотни летателни апарати и умни къщи е новото предизвикателство за
Коментари Харесай

Дронове и умни къщи показват в панаира, откриването е утре

Безпилотни летателни апарати и умни къщи е новото предизвикателство за български компании, които се показват на есенния панаир в Пловдив. След двегодишно спиране поради коронавирус пандемията, 76-ото издание на най-големия механически конгрес на Балканите отваря порти на следващия ден в Международен панаир Пловдив и ще продължи до 24 септември. Проявата ще открие пред Палата №7 в 11.30 ч. служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.

Близо 200 компании от 12 страни показват новости в обичайни и авагардни браншове. Освен България, присъединяване имат Румъния, Полша, Турция, Северна Македония, Индия, Обединение Арабски Емирства – Дубай, Русия, Словакия, Чехия, Тайван, Азербайджан.

В крайник със международните трендове са експонатите, свързани със зелена стопанска система, енергийна успеваемост и икономисване на сила в дома и офиса, електромобилност, умни къщи с  дистанционно наблюдаване и ръководство на уреди и системи, както и цифровизация. Сериозно и респектиращо е присъединяване на 25 индийски компании, които показват технологии и уреди в стоманодобивната индустрия, минната и сондажна промишленост.

Последната дума на техниката може да се види в пет профилирани изложби, които показват тазгодишния профил на интернационалния механически панаир под тепетата.

Electro mobility – профилирано ревю за електрически автомобили и електроавтобуси, 

със наложителните тест драйв и демонстрации. Най-важните провокации включват:  намаляване на разноските за батерийни пакети, възстановяване плътността на енергоизточниците и разширение на инфраструктурата за зареждане, разноските за акумулатори не престават да спадат, електрическите транспортни средства ще стават все по-икономични.

Международната профилирана галерия Енеко

обрисува трендовете в зелената стопанска система, като показва новости в енергетиката и екологията, химическата промишленост и водния бранш. Основните акценти са ориентирани към понижаване на енергийните разноски в промишлеността и бита, ограничение на нездравословните въздействия върху околната среда, качество и сигурност на химическите артикули, филтриране на водата и други

Инфотех е интернационална галерия за осведомителни и цифрови технологии

На нея се показват умни решения за промишлеността, образованието и бита, достижения на изкуствения разсъдък и на Индустрия 4.0. Тя показва компании от динамично развиващия се бранш на осведомителните и цифровите технологии, съставлява самобитна зона на бъдещето с ултрамодерните артикули. Инфотех сплотява тематични експозиции в региона на телекомуникациите, осведомителните и цифровите технологии, навигацията и телематиката.

Международната галерия Машиностроене 

презентира машини, принадлежности, прецизни роботи с разнообразни приложения и автоматизирани системи, съоръжение за металургията, както и нови артикули, проучвания и разработки, способи за образование на експерти и съвременни бизнес модели. Това я прави платформа на авангардната промишленост, като се подчертава на лазерните технологии и техника, роботиката и автоматизацията.

Най-иновативният настоятелен конгрес за строителство на Балканите е Стройтех

Той демонстрира съвременни технологии, машини, принадлежности и материали за създаване на разнообразни типове обекти, електроуреди и електроника, интериорни решения. Обхваща всички посоки на строителната промишленост и електротехническата индустрия. Стройтех предлага  цялостни решения за всевъзможен тип строителни обекти – от първата копка до завършването и цялостно съоръжение на постройките с произведения на електротехниката и електрониката.

Иновациите потеглят от щанда към практиката

Бизнесът има доста огромни упования от тазгодишното издание на Международния механически панаир в Пловдив. Радваме се на извънредно мощно показване на скъпи за промишлеността нововъведения, както български, по този начин и задгранични, които скоро ще се внедрят в производството. Това разяснява за " Марица "  доц. доктор Иван Соколов - основен шеф на Международен панаир Пловдив и посочи - те са в областта на енергийната успеваемост, роботиката, галактическите технологии, електрическите коли и рейсове, които занапред всеобщо ще навлизат в практиката. В рамките на проявата обичайно ще се организира конкурс за нововъведения в разнообразни категории, а най-високо оценените артикули ще получат златни медали.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР