Безпилотни апарати насочени към район с резиденции на елитаКиев отрече

...
Безпилотни апарати насочени към район с резиденции на елитаКиев отрече
Коментари Харесай

Русия обвини Украйна за атаката с дронове по Москва

Безпилотни апарати ориентирани към регион с резиденции на елита
Киев отхвърли да е забъркан в нападението

Русия упрекна Украйна, че стои зад днешната офанзива с дронове против Москва. Министерство на защитата на Русия разгласи, че Киев е провел “терористична офанзива ” с осем дрона, които са били свалени от съветската Противовъздушна отбрана. Украйна отхвърля обвиняванията.

Няма данни за жертви, ранени са двама души и са нанесени материални вреди. Съобщено бе за три местоположения, където са се разрушили дронове - ул. “Атласова ”, ул. “Профсоюзная ” край метростанция и “Ленинский проспект ”. Властите оповестиха, че всички безпилотни апарати са били свалени и вредите са нанесени от останките им. Според други информации обаче дроновете са били повече от 8, има данни и за над 30, като за някои се твърди, че са се блъснали в жилищни здания.

Военното министерство на Русия уточни, че дроновете са били отклонени от задачите им посредством спиране на връзките, само че не посочи кои са били задачите. Същевременно съветският народен представител от ръководещата “Единна Русия ” Александър Хинщейн съобщи, че три дрона са били свалени над влиятелното предградие “Рубльовка ” на Москва, където се намират резиденции на елита, в това число на президента Владимир Путин и на премиера Михаил Мишустин.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посочи, че Путин е на работа в Кремъл, където има срещи с бизнесмени. Песков добави, че съветската Противовъздушна отбрана и министерството на защитата са се справили добре с офанзивата. Той обаче не отговори на въпрос за сигурността на Москва.

Киев отхвърли обвиняванията за офанзивата. Михайло Подоляк - консултант на украинския президент Володимир Зеленски, отхвърли Киев да е директно забъркан в нападението с дронове против Москва, само че съобщи, че Украйна следи събитията на драго сърце, и предвижда увеличение на този вид офанзиви.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР