Безотговорността на кмета на София Йорданка Фандъкова по отношение на

...
Безотговорността на кмета на София Йорданка Фандъкова по отношение на
Коментари Харесай

Ген. Иван Мечков: Безотговорността на кмета Фандъкова към парк „Славия“ е скандална

Безотговорността на кмета на София Йорданка Фандъкова във връзка с парк „Славия“ е скандална.

Това съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия ген. Иван Мечков. Коментарът му е във връзка дългогодишното безучастие на Столична община във връзка с казуса със стопанисването на парка в регион „Овча купел“. На 30-ти юни 2022 година изтече срокът, в който назначената от Йорданка Фандъкова комисия с ръководител Анатоли Илиев трябваше да предложи разновидности за разрешаване на проблема. Такива досега няма.

„Тази комисия беше образувана от кмета след едно запитване, което с общинския консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов отправихме в края на ноември предходната година, изясни ген. Мечков. – Парк „Славия“ би трябвало да бъде върнат на столичани. В момента той е благосъстоятелност на ПФК „Славия“, който не поставя никакви грижи, с цел да го поддържа. Вследствие на това паркът се е трансформирал в джунгла – котило на клошари, бездомни кучета и змии“.

Ген. Мечков изясни, че 34% от собствеността на сдружение ПФК „Славия“ са на Столична община, а в Търговския указател като неин представител попада името на Йорданка Фандъкова. „С назначението на комисия, която да предложи разновидности за решение на проблема, кметът си изми ръцете – нищо ново, разяснява още общинският консултант от групата на „БСП за България“. – За времето до 30-ти юни членовете на тази комисия се събраха един-единствен път за към 20 минути. На това съвещание от общинското сдружение „Софийски имоти“, което съставлява каузи на Столична община в ПФК „Славия“, обясниха, че за интервала от 2009 година до момента не е отчисляван никакъв дял. Питам кой ще понесе отговорността за това безхаберие“.

Общинският консултант от групата на „БСП за България“ добави, че няма да се откаже от този случай, до момента в който паркът не бъде приспособен за потребление от жителите, а отговорните не си понесат отговорността за бездействието през всичките тези години. „Това е прегледен образец за метода, по който ръководещите в Столична община неглижират значими за столичани проблеми, сподели ген. Мечков. – Парковете са белите дробове на града ни. А този край стадион „Славия“ е изцяло негоден за хората. Крайно време е кметът Фандъкова да се заеме персонално с разрешаването на този проблем“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР