Безопасността на корабоплаването по Дунав ще бъде подобрена с внедряването

...
Безопасността на корабоплаването по Дунав ще бъде подобрена с внедряването
Коментари Харесай

Нова система подобрява безопасността на корабоплаването по Дунав

Безопасността на корабоплаването по Дунав ще бъде усъвършенствана с внедряването на нова система за инспекции и регистрация на плавателните съдове. Разработката е дело на морските администрации на България и Румъния, като концепцията е да обхване всички водни пътища в Европа.

Над 20 кораба, половината от които круизни, са били тествани след въвеждането на новата осведомителна система. Това са плавателни съдове, авансово избрани като рискови.
Петър Киров, основен секретар на ИА „ Морска администрация ": Не можем да си позволим кораби, които не отговорят на стандартите за сигурност и сигурност, да вземат участие на този пазар, тъй като те са опасност за хората, за околната среда и на процедура реализират и нелоялна конкуренция на пазара.
До момента инспекциите са открили единствено дребни нарушавания, които навреме са отстранени. През последната година пристанище Русе е записало близо 9000 визити на разнообразни типове кораби, за които занапред се събира информация.
кап. Иван Жеков, дирекция „ Речен контрол - Русе ": „ Изготвени са чеклисти и се ревизира от корабните документи, документи на екипажа, до техническото положение, оборудването на мостика, в машинното поделение, избавителното съоръжение.
Вече се водят договаряния с други страни за разширение на системата, тъй че тя да включва информация за всички кораби по речните пътища в Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР