Безопасността на движението по пътищата е кауза за цялото общество

...
Безопасността на движението по пътищата е кауза за цялото общество
Коментари Харесай

Министър Илиев: Не е нормално пиян или дрогиран зад волана да убие човек и да е на свобода

Безопасността на придвижването по пътищата е идея за цялото общество и е време да се сложи измежду водещите цели на страната. Това съобщи министърът на младежта и спорта по време на връчването на първите годишни награди „ Регионални и локални начинания в поддръжка на сигурността на придвижването “. Церемонията се провежда от Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ с партньорството на Българската телеграфна организация.

По думите на министъра има сериозен проблем в отношението на българското общество по въпроса с сигурността на придвижването по пътищата. Илиев бе безапелационен, че решаването му е обвързвано със спазването на разпоредбите и персоналната отговорност.



„ Правилата и законите не са направени, с цел да ни е неловко, а с цел да се обезпечи нашата сигурност. Апелирам всеки човек да си слага защитен колан освен на предните, само че и на задните седалки, за което да има и следващ надзор “, сподели Илиев.

Министърът на младежта и спорта акцентира, че би трябвало доста ясно да се разграничат пътнотранспортните катастрофи от престъпните действия.

Не може да седнеш зад кормилото пийнал или дрогиран, да отнемеш човешки живот на пътя и да бъдеш на независимост. Това не е обикновено, добави Илиев и подчертава върху налагането на съответни санкции и наказания.



По време на събитието бяха връчени награди в категориите: „ Активна общинска политика по сигурност на придвижването по пътищата за огромни и дребни общини “, „ Принос към общинска акция „ Безопасни улици “, „ Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи с принос за възстановяване на сигурността на придвижването по пътищата “, „ Единна избавителна система “, „ Образователна среда в поддръжка на сигурността на придвижването по пътищата в детските градини и учебните заведения “, „ Активна регионална комисия по сигурност на придвижването по пътищата “.

На церемонията участваха министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков, заместник-министърът на младежта и спорта Даниела Дашева, заместник-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин, заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева, ръководителят на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ Малина Крумова и генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР