Безопасно е нашето море, това заяви категорично министърът на туризма

...
Безопасно е нашето море, това заяви категорично министърът на туризма
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Кална кампания се вихри срещу България

Безопасно е нашето море, това съобщи изрично министърът на туризма Зарица Динкова. Тя изясни, че против туризма ни се води кална акция, която се пробва да внуши, че Черноморието ни е наранено от замърсяването, което провокира Русия с гърмежа на язовира в Нова Каховка. “Не знам от кого идва акцията, само че има всички детайли на хибридност ”, разяснява Динкова по Нова телевизия.

Тя заяви, че по последни данни има 1 милион резервации. Това значи 7% растеж по отношение на същия интервал на миналаната година, изясни министъра. Има терзания за отлив на туристи за идващия месец, призна Динкова. Тя благодари на националните медии, че са подели акция за разпръскване на подправените вести за замърсяване.



Министър Динкова акцентира, че растежа на туристите се дължи на българите, които избират на не вървят в чужбина това лято. Научихме се да ценим родния екскурзиант и отношението към него към този момент е като в Гърция, поради което мнозина избираха южната ни съседка, разяснява тя.

Зарица Динкова сподели също, че ежедневно получава информация от ВВМУ “Никола Вапцаров ” за проучванията на морската вода и на теченията в Черно море. Замърсяването от Одеския залив няма да стигне даже до северната граница на Румъния, това сочи прогнозата на експертите, изясни министърът.



Динкова сподели също, че в българските курорти има планини от проблеми, трупани с години. Според нея обаче качеството на туризма няма по какъв начин да се увеличи, в случай че не се увеличи като цяло качеството на живот в България. За нея ключът е в общи управнически решения, които не зависят единствено от нейното министерство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР