Безопасните, препоръчителни и дори задължителни ковид ваксини изглежда ще се

...
Безопасните, препоръчителни и дори задължителни ковид ваксини изглежда ще се
Коментари Харесай

Отхвърлят ли кръводарители, ваксинирани срещу Ковид-19?

Безопасните, целесъобразни и даже наложителни коронавирус ваксини наподобява ще се окажат не чак толкоз безвредни и целесъобразни.

На уеб страницата на американския Червен кръст има анкета с 40-50 въпроса, която евентуалният кръводарител би трябвало да попълни авансово в деня на кръводаряване. Според Червения кръст това се прави, “за да се подсигурява, че процесът на даряване на кръв и тромбоцити е допустимо най-безопасен за донори и пациенти в потребност ”.

Наред с всички сифилиси, татуировки, гонореи, трансплантации, хепатити, затвори, пътувания, маларии, раждания, левкемии, ракове и други рискови фактори,

въпрос Q79 e... “Били ли сте имунизирани НЯКОГА срещу К-19? ”



Червеният кръст изяснява на своята първа страница, че К-19 имунизациите са сигурни и безвредни и не са спънка за кръводаряването, само че за всеки случай ги прибавя като нов обособен въпрос в своята анкета. Но единствено преди няколко години същият този Червен кръст беше оповестил на уеб страницата си, че не разделя кръводарителите на такива със и без К-19 ваксина, и

не събира такава информация от хората авансово, тъй като тя е без значение.

При позитивен отговор на въпрос Q79 евентуалният кръводарител би трябвало да се обади на посочения телефон на Червения кръст. Какво го осведомят не е ясно.

Във всеки случай на уеб страницата има записка, че при позитивен отговор на някои от въпросите в анкетата,

Червеният кръст е инструктиран да не предлага кръводаряването.

Това дава съображение мнозина да се чудят каква е задачата на включването на този въпрос в анкетата за рискови фактори при кръводаряване и явява ли се подобен имунизирането против Ковид.

Още по-странно е за какво застрахователните компании в Съединени американски щати отхвърлят застраховка „ Живот “ на имунизираните и изключително на тези с по няколко бустерни дози. Или не е необичайно?
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР