Безмозъчният тръст на кабинета е в настъпление. Пет звездни хотели,

...
Безмозъчният тръст на кабинета е в настъпление. Пет звездни хотели,
Коментари Харесай

Да наливаш милиони в лукс хотели, вместо в болници, е престъпление!

Безмозъчният концерн на кабинета е в нахлуване. Пет звездни хотели, принадлежащи на интернационалните вериги, били подготвени да одобряват пациенти с COVID-19 в лека форма. Голямата вест заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, с опрощение. Женицата сподели също, че целият харч щяла да заплати страната.
Което, на първо четене значи, че едни тарикати са решили да изкарат положителни пари на гърба на заболели и балъци.

На второ четене лъсват съответните глупотевини. Ето някои:

91% от лечебните заведения изпитват финансови усложнения след настъпването на пандемията. При общинските и регионалните лечебни заведения казусът е 100%. 43 на 100 от мениджърите на здравни заведения считат, че това състояние ще се утежни. Марияна обаче не е склонна да се насочват пари към тях, а към 5-звездни хотели…

В момента 71% от общинските и регионалните лечебни заведения, и 62% от държавните изпитват изострен дефицит на личен състав. Откъде Марияна ще обезпечи екипи?

Близо 90% от лечебните заведения разполагат с нула до двама инфекционисти. Колко от тях Марияна ще откъсне за гениалната концепция?

Марияна не споделя също кой ще оборудва въпросните хотели с нужната инсталация, лаборатории и прочие Откъде ще се вземе всичко това и какъв брой ще коства?

Не излиза наяве и за какво държавното управление е толкоз загрижено за първокласните хотели, а не за междинния и дребния бизнес в хотелиерството? Да не би, тъй като приятелите на властта имат най-вече 5-звездни хотели?

Могат да се изброят още доста неща, само че и тези са задоволителни с цел да е ясно, че се предлага нещо безогледно.

Преди няколко месеца вестник „ Марка “ написа, че супер звездата Кристиано Роналдо, ще даде един от хотелите си в Португалия за настаняване на леко заболели от ковид. Още на идващия ден „ новината “ бе опровергана с обясненията, че това няма по какъв начин да стане. Футболистът се съветвал с специалисти и от този момент купува и дава инсталация и консумативи за болнични заведения. Със свои средства.

През юли пък ръководителят на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев съобщи, че от сектора не желаят хотелите да се трансформират в лечебни заведения. Обясни в детайли за какво, само че Марянчето е била заета и не е чула.

Както нормално май става дума за реплика на угриженост и корупция, а не за грижи за популацията.

Даниел Георгиев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР