Безмилостно жестока е борбата на пазара на безжични слушалки в

...
Безмилостно жестока е борбата на пазара на безжични слушалки в
Коментари Харесай

Huawei FreeBuds Pro 2: Нито дъжд, нито пот може да ги уплаши

Безмилостно жестока е битката на пазара на безжични слушалки в последните години. В нея не се пестят средства, влагат се топ технологии, а това, което е било ужасно през 2020 година, към този момент е безнадеждно остаряло.

През същата тази година Huawei пуснаха сполучливия модел FreeBuds Pro, версията му от 2022 обаче е доста по-добра.

Първото, което се вижда още като вземете кутията в ръце, е ко-брандирането с Devialet. Това, която е една от най-иновативните и сполучливи компании в high-end аудиосектора.



Затова, преди да разкажем за всичко останало като програмен продукт, ръководство и улеснения, да обобщим най-важното за звука – подробен и тримерен, без подут бас (честа процедура при слушалките, която в доста случаи води до размазване на междинните честоти и убива сладостта на музиката).

Едно от редките (и скъпи) неща в аудиото е да се реализира такава конфигурация, че да " чуваш " стените на студиото - или по-скоро да имаш чувството за помещението, в което е изработен записът. Това беше първото ми усещане и от FreeBudsPro2.

Прекарвам с тях към този момент много време – на плаж, на работа, до момента в който упражнявам, употребявам ги с преносим компютър и с телефон, а най-хубавото е, че имам опция да ги сравня директно с конкурентен модел в същия ценови клас.

FreeBudsPro2 се създават в три цвята - този, който аз имам, е наситено металическо сиво. Това е и главният цвят, който Devialet употребяват за high-end усилвателите си и считам, че репликирането му тук е издирван резултат.

Тапите на Huawei са леки, ергономични, елементарно застават в ухото и не провокират чувството за вакуум и внезапно оглушаване, присъщ за доста „ in-ear “ устройства.

Предната им част – тази която влиза в ухото – не е цилиндрична, а леко елипсовидна и допускам, че на това отчасти се дължи положителното държание на слушалките, когато са сложени.

Те застават „ леко “ в ухото, наличието им е, по този начин да се каже, невидимо, само че са постоянни и не падат. Пробвах с тичане, внезапни придвижвания на главата и други гимнастики, само че истината е, че си стоят на мястото. Устойчиви са на влага, това също е тествано - нито дъжд, нито пот може да ги уплаши.



Huawei FreeBudsPro2 имат система за динамично шумопотискане, която реагира на околния шумов декор и надлежно се приспособява. За задачата на всяка от слушалките има по 3 микрофона. Два от тях работят за динамичния шумов надзор, а третият е в предната част на слушалката и „ мери “ акустичната среда в ухото ви. В софтуера за ръководство на FreeBuds Pro 2 за няколко секунди можете да извършите тест, който да ви каже дали ги поставяте по най-благоприятен метод.

Приложението е много положително, работи бързо и тъкмо, предлагам да го ползвате интензивно. Там ще намерите и настройки на звука с три авансово заложени режима (единият е Devialet звук) и обособен пълностоен еквалайзер.

Разбира се, софтуерът демонстрира равнището на батерията на слушалките и в кутията, служи за актуализация на софтуера и така нататък

Като цяло FreeBuds Pro 2 основават чувството, че разполагате с премиум артикул със съответстващото на цената потребителско преживяне, както е съвременно да се споделя в софтуерните среди.

Качеството на сигнала при телефонни диалози е доста положително, за музиката към този момент споделих.

 Не съм тествал по какъв начин реагират на mp3, което е стандартът за стрийминг на Spotify, само че с TIDAL Hi-Fi звуковата картина е на високо равнище, слушах през тях и QOBUZ, което е стрийминг платформата, считана за тази с най-качественото лъчение, и предстоящо - FreeBuds Pro 2 се оправят чудесно, в това число със комплицирани за възпроизвеждане части като класическа музика да вземем за пример.

Не са евтини, костват 399 лв., само че в края на краищата в този конкурентен пазар получаваш толкоз, за колкото си платил, а при Huawei FreeBuds Pro 2 всеки лев си заслужава.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР