Безкрайното синьо на морето и каменистите склонове на острова се

...
Безкрайното синьо на морето и каменистите склонове на острова се
Коментари Харесай

Футуристичната вила, в която морето и земята се срещат

Безкрайното синьо на морето и каменистите скатове на острова се срещат в новия план на студио Aristides Dallas. Гръцките архитекти проектират модернистична вила в северозападната част на Корфу.

Villa V е композиция от две противоположни трендове - от една страна тя се пробва да се слее с пейзажа, като частично е вкопана в земята, а стените й са от локален камък. От друга терасата и басейнът й излизат напред като великански тектонски плочи, които се виждат от морето.

Проектът на вилата - тя към момента не е издигната, планува три равнища. Това се дължи на особеностите на терена. До нея се доближава от задната страна през намерено стълбище, което води до общите елементи на къщата.

Спалните се намират на по-горно равнище, до които още веднъж води малко стълбище. Основната спалня е на третото равнище, до което може да се доближи по вътрешен мост, пишат Designboom.

Безспорно най-впечатляващ е басейнът, който наподобява по този начин като че ли заема главната част от къщата. Не бива да забравяме обаче, че закритите елементи на Villa V са " вградени " в скалистия бряг на Корфу.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР