Безкрайно цинично е по време на посещението на Премиера на

...
Безкрайно цинично е по време на посещението на Премиера на
Коментари Харесай

Възраждане: Цинично е партия, управлявала шест години, днес да протестира пред  резиденция Бояна

Безкрайно цинично е по време на визитата на Премиера на Република Северна Македония да следим митинги на партия, която шест години управляваше България и трансформира македонския въпрос от национална идея в незаконен бизнес, от който се храни.

Превръщането на българската национална идея в предприемчиво бизнес начинание за продажба на паспорти е може би най-голямото национално изменничество, което е осъществено в последните 120 години във връзка с Македония. 
От тази позиция митингът на така наречен партия ВМРО–БНД, която скверни името на Вътрешна македонска революционна организация – един от знаците на българската национална гражданска война, е безпределно вулгарен акт на политическо безсрамие. 

Тази политическа партия е посочила през интервала на своето ръководство на България, че  единствените ползи, за които работи, са непознатите ползи. 

България има интерес от доближаване с Македония, от възобновяване на българското въздействие там, от национално обединяване с втората българска страна на Балканите – Македония. Това обаче няма да стане с митинги от двадесет души  на заплата в до неотдавна управлявала партия. 

Няма да стане и по метода, по който си го показва българския Министър-председател, който явно не е добре квалифициран по една тематика, която  е най-парливата в българската външна и частично и във вътрешната ни политика.
Срещу себе си българският екип има хора, които са израснали като политически хайлайф с дългогодишно образование в антибългаризъм, защото основаната през 1943 година македонска нация и по-късно зародилата през 1991 година самостоятелна македонска страна имат своя произход единствено на основата на отричането на всичко българско, от което произлизат. 
Ето за какво позицията на Възраждане е, че към Македония би трябвало да се подхожда с методите на твърдата дипломация. Нашите братя от другата страна на границата са посочили, че схващат единствено и само от този метод в политиката.
Не бива да забравяме и още нещо: Ако за репресивната политика на македонските държавни управления по отношение на българите в Македония, които са огромен % от популацията и имат своите нескрити благосклонности към нас, има някакво опрощение, което се състои в това, че от години Македония е сръбски спътник и заради тази причина тя организира такава антибългарска политика. Какви са оправданията за антибългарската политика, провеждана от българските държавници през последните 30 година и освен? 

Говори се за построяването на Коридор № 8, само че на територията на България от този кулоар няма издигнат нито един метър. За това кой е отговорен: България или Македония? 

Говори се и за това, че би трябвало да имаме осведомителна съгласуваност. Пета година не се извършва подписаното през 2017 година съглашение за унищожаване на роуминга сред България и Македония. Телефонните диалози сред България и Македония сега са на същата цена като диалозите сред България и Китай. Затова кой носи виновност - България или Македония? 

Ние сме тези, които бихме могли да  реализираме съглашението. Българската политика във връзка с Македония е непрофесионална, непоследователна и страда от неналичието на ясно заложена цел. Целта, която би трябвало да бъде дефинирана и ясно артикулирана, е не просто българите да бъдат писани като една от главните народности в Македония и да имат главните права, а един ден България и Македония да реализират цялостна политическа интеграция по модела на двете Германски страни през 1990 година Всичко останало обслужва непознати национални ползи и на процедура доунищожава  българското въздействие в Македония.
 
Източник: vazrazhdane.bg
 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР