„Безкрайно сме обидени, наранени и шокирани. В 21 век един

...
„Безкрайно сме обидени, наранени и шокирани. В 21 век един
Коментари Харесай

Д-р Николова: Очаквам скоро да се направи група колко е полезен боят над лекарите

„ Безкрайно сме афектирани, засегнати и шокирани. В 21 век един мъж е свален и душен на пода в мястото, в което той всекидневно оказва помощ и се грижи за болните. Този сътрудник е отишъл самичък в едно село, с цел да се грижи за хората и правейки това на тях не им се постанова да търсят друго далечно лечебно заведение, в което да се лекуват”, съобщи доктор Гергана Николова от БЛС в студиото на NOVA във връзка последния клип на потърпевш доктор в Русенско.

Припомняме, че в обществените мрежи се излъчи видео, в което се вижда, че Венцислав Ангелов, прочут с прякора Чикагото, нахлува в кабинета на доктор. Лекарят е доктор Ивайло Иванов. Венцислав Ангелов твърди, че лекарят го е нападнал първи, само че медикът отхвърля. Става ясно, че боят е поради сложена ваксина на пациент, който по-късно е умрял.

По тематиката за имунизациите доктор Николова сподели: “Не може да се чува ненаучна позиция, ние приказваме а пациентите научни неща”

По думите ѝ Министерство на здравеопазването би трябвало да изнесе публична информация за постваксинални реакции: “Трябва да се погледнат обстоятелствата - какъв брой имунизирани има в болница и какъв брой неимунизирани, какъв брой умряли имунизирани има и какъв брой неваксинирани”.

“Очаквам скоро да се направи група какъв брой е потребен боят над лекарите. Трябва да спрат да се държат с лекарите като с доведеното дете в фамилията - да ни бият и да вършим работа. Бият ни, тъй като оказваме помощ на хората. Кажете ми друга страна, където доктор може да бъде атакуван там, където работи”, съобщи доктор Николова.

Тя показа, че има доста пациенти в кабинетите тези дни. Като препоръчана концепция показа опция за закупуване на оксиметри, която е изложена още при Стойчо Кацаров.

„ Какво споделяме с това на обществото? Дали новозавършилите лекари ще останат да работят в страна, в която доктор може да бъде свален на пода там, където работи? Колко от лекарите ще решат да отидат и да работят в селските здравни служби, където могат да станат жертва на експанзия?”, разяснява още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР