Бездомно куче, блъснато от автомобил на видинския булевард "Панония" е

...
Бездомно куче, блъснато от автомобил на видинския булевард "Панония" е
Коментари Харесай

Ученици набират средства за лечение на бездомно куче

Бездомно куче, блъснато от автомобил на видинския бул. "Панония " е настанено за лекуване в софийската клиника "Добро скимване "- Изток. Ученици от 10 "г " клас на ГПЧЕ "Йордан Радичков "- Видин през днешния ден проведоха благотворителен базар, с цел да съберат средства за лекуването на кучето, показва радио "Видин ".
След случая животното е открито от поданици на видинския комплекс "Химик ", които го водят на обзор. Снимката от рентгена демонстрира, че има дислокиран прешлен. Благодарение на обществените мрежи се основава организация и Белчо, както го назовават новите му другари, е превозен в столичната ветеринарна клиника от доброволец, който идва от София, с цел да го вземе и закара при експертите. За престоя на кучето в клиниката и за възобновяване му са нужни средства.
"Организирахме се няколко дами и баби. Гледахме го 10 дни. Благодарение на Христина от сдружението във Видин, която разпространяваше постове за това куче, се появиха хора, които желаеха да помогнат- една организация в София- "DOG Help ", на която доста благодаря, настаниха Белчо в клиника. В момента е там, има открита сметка. В момента е на медикаменти и на системи, защото подвига температура. Обръщам се към всички- хора от София му оказват помощ, дано и ние да се включим ", сподели Пенка Николова, която още след случая е до Белчо.
Ученици от Гимназията с преподаване на непознати езици "Йордан Радичков " схващат за кучето и вземат решение да оказват помощ като провеждат благотворителен базар. Дария Миткова и Лора Начева са от 10 "г " клас и през днешния ден продаваха домашно приготвени солени и сладки лакомства:
"Когато разбрахме, че можем да помогнем на животно, което е в неволя, взехме решение, най- дребното, което можем да създадем е базар... Нашият клас взехме решение през днешния ден да е тъкмо, тъй като парите би трябвало бързо да се съберат. На базара продаваме сладки и солени неща... "
Почти целият 10 "г " клас се включва в подготовката.
София Ценкова и Лия Борисова сами подготвят част от сладкишите:
"Целият клас оказа помощ да създадем тези неща и да съберем пари за кучето... Кучетата са толкоз любвеобилни животни, обикновено е да се интересуваме за тяхната орис... "
Още в първото междучасие огромна част от предлаганите храни се продадоха. Оказа се, че учениците и учителите от видинската британска гимназия знаят историята на Белчо и желаят да оказват помощ:
"Взех сладки. Базарът е за кученце, което се нуждае от интервенция... Мисля, че ще съберем средства, много възпитаници са заинтригувани... Искам да поддържа съучениците си, не хапвам изключително доста сладко... Това е хубава идея и по тази причина взех решение да си взема, дори и повече... "
160 лв. са събрани от благотворителния базар в ГПЧЕ "Йордан Радичков "- Видин. Парите ще бъдат преведени по сметката на Белчо.
На фейсбук страницата на "DOG Help " е оповестена и банкова сметка, по която се набират средства:
BIC PRCBBGSF
IBAN BG27PRCB92301049061116
paypal:[email protected]
Основание:Белчо-DogHelp-Bg
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР