Бездомни хора от уязвими етнически групи, настанени в Центъра за

...
Бездомни хора от уязвими етнически групи, настанени в Центъра за
Коментари Харесай

Бездомни хора от Лом получават социална подкрепа

Бездомни хора от уязвими етнически групи, настанени в Центъра за краткотрайно настаняване в Лом, ще получат обществена поддръжка посредством закупуване на хранителни артикули, оповестиха от локалната администрация в крайдунавския град.
По план на локалната администрация, наименуван „ Подкрепа на потребителите в Център за краткотрайно настаняване в град Лом “, посредством фонд „ Социална протекция “, са отпуснати 4700 лв.. С тези пари ще бъдат закупени хранителни артикули за изхранване на 10 души от уязвими групи, консуматори на Центъра за краткотрайно настаняване. С настъпването на зимния интервал тези хора са сложени в риск по обществени, здравни и други аргументи и поради това е извънредно значимо да им се обезпечи поддръжка за изхранване, оповестиха от локалната администрация.
По плана се планува от време на време закупуване на съществени хранителни артикули за период до 31 март 2024 година, а след тази дата общината още веднъж ще кандидатства за в допълнение финансиране.
От локалната администрация в Лом обявиха, че с осъществяване на дейностите по плана ще бъде обезпечена спомагателна издръжка и повишение качеството на живот на бездомните, краткотрайно настанени в центъра./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР