Бездимните алтернативи се продават на 80 пазара по света, а

...
Бездимните алтернативи се продават на 80 пазара по света, а
Коментари Харесай

Филип Морис Интернешънъл отчита 27.2 милиона потребители на бездимните си алтернативи

Бездимните други възможности се продават на 80 пазара по света, а максимален е растежът на сегмента в Европа и Япония

Филип Морис Интернешънъл показа финансовите си резултати за второто тримесечие на 2023 година и разгласи, че 35% от приходите на компанията към този момент идват от бездимни други възможности. Потребителите на IQOS по света са се нараснали с 1.4 млн. по отношение на предходното тримесечие и към днешна дата са 27.2 млн., а 19.4 млн. от тях са минали напълно на продукта и са спрели цигарите.

Бездимните други възможности на компанията се продават на 80 пазара по света, а максимален е растежът на сегмента в Европа и Япония. В район Европа компанията е напът да доближи 12 млн. консуматори, като обичайно Рим се показва извънредно добре с пазарен дял от 28%, а Вилнюс резервира впечатляващия дял от над 40%. Стабилният прогрес, регистриран в Лондон и Мюнхен, също е добър знак за тези 2 основни пазара. В Япония пък бездимните други възможности съставляват 75% от приходите на Филип Морис Интернешънъл за първото полугодие.

„ Обнадеждени сме от обстоятелството, че от ден на ден страни одобряват дълготрайни акцизни проекти, предвиждащи ясно разграничаване на бездимните произведения. Над половината от страните членки на Европейски Съюз към този момент са въвели такива дълготрайни проекти “, споделят от компанията.

В края на 2022 година Филип Морис Интернешънъл закупи надзорен пакет от 94.81% % от акциите на шведската компания за произвеждане на снус и никотинови торбички Swedish Match.

„ Забележителните резултати на Swedish Match форсират нашата бездимна промяна и способстват за одобряване на лидерската ни позиция в категорията на бездимните произведения - споделя Яцек Олчак, основен изпълнителен шеф на Филип Морис Интернешънъл. Силното ни показване по главните параметри ни дава убеденост за втората половина от годината, изключително поради обстоятелството, че стартира да се следи намаляване на инфлационния напън и понижаване на усложненията на оперативно ниво. Затова повишихме прогнозата си за растежа на органичните чисти доходи за цялата година до сред 7.5% и 8.5% “.

През юни компанията разгласи, че щe oтвopи нoвa пpoизвoдcтвeнa бaзa зa 30 млн. дoлapa в paйoнa нa Лвoв в зaпaднa Уĸpaйнa пpeз пъpвoтo тpимeceчиe нa cлeдвaщaтa гoдинa и по този начин щe cъздaдe 250 paбoтни мecтa. Oтĸaĸтo зaпoчнa дa ocъщecтвявa дeйнocт в cтpaнaтa пpeз 1994 година, Филип Mopиc Интернешънъл e инвecтиpaлa нaд 700 млн. дoлapa в yĸpaинcĸaтa иĸoнoмиĸa.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР