Безакцизен тютюн и незаконно добита дървесина са иззети при операции

...
Безакцизен тютюн и незаконно добита дървесина са иззети при операции
Коментари Харесай

Акции в Самоков, полицаи спипаха незаконна дървесина и тютюн

Безакцизен тютюн и нелегално добита дървесина са конфискувани при интервенции на полицията в Самоков. Това оповестиха от ОДМВР-София.

Минути след 10 часа през вчерашния ден чиновници на РУ-Самоков подхванали инспекция на частен адрес в града. В жилището те разкрили чанта с към един кг тютюн без бандерол.

Нередовната акцизна стока е предадена непринудено от стопанката на парцела, а по случая е записана кореспонденция за осъществено административно нарушаване по Закона за акцизите и данъчните хранилища.

Към 17 часа същия ден, на пътя Самоков – Ихтиман, автопатрул спрял за инспекция натоварена с дърва каруца, ръководена от локален гражданин. От извиканите на място чиновници на Държавното горско стопанство е открито, че се транспортира към 1 кубик иглолистна дървесина без контролна горска марка, превозен билет и документи за генезис.

20 минути по-късно, на входа на Самоков, е открита и втора каруца, пренасяща към един кубик немаркирана иглолистна дървесина. На двамата водачи са формирани актове по Закона за горите, а нелегално добитата дървесина е конфискувана по надлежния ред.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР