Без значение колко невероятно талантлив си, след известно време нито

...
Реклама / Ads
Frognews
0| 13|16.09.2023НОВИНИ

Боготворен и отричан: Той зачеркна Путин заради войната, но харесва рускините и бокса

.
Мики Рурк в три житейски периода...
”Не знам дали нещо се е променило към по-добро. Мисля, че всичко си остава все същото. Колелото се върти. Младите работят, старите оцеляват, след което накрая умират и идват нови на тяхното място. Все същата месомелачка. Чел съм много биографии, от Монти Клиф до Ерол Флин, и всички са едни и същи глупости.

Без значение колко невероятно талантлив си, след известно време нито властта, нито парите, нито славата запълват празнотата, която идва по пътя.

Проблемът не е във възрастта. Преди години тренирах бокс в Маями и там имаше един 75-годишен боксьор, който можеше да скъса задника на всеки 20-годишен. Възрастта е просто числа".

 

Мъдрите мисли са не на кого да е, а на Мики Рурк, актьорът и боксьорът, когото едни боготворят, а други се страхуват от него или го считат за арогантен.

 

Например в Русия го носят на ръце, докато хвали рускините и приема в живота си няколко популярни красавици. Когато обаче в подкаст на Ксения Собчак през 2022 г. той заявява, че е уважавал Путин, но това е приключило в мига, когато Русия е започнала военна агресия срещу Украйна. Не само това, а актьорът, който днес има рожден ден, пожелава да бъде погребан, когато дойде краят, в малкото украинско селце Загорци, Хмелницка област. Там вече бил гробът на неговия сърдечен приятел и помощник Дмитрий Корнейчук, когото холивудската звезда счита за свой брат.

Рурк не крие и своето възхищение от бойците от батальона „Азов“.

 

***

Родителите на Рурк се развеждат, когато той е само на 6, а майка му скоро след това заживява с нов мъж. Това е Юджийн Адис - полицай от Маями с петима синове, за когото Рурк пише, че "беше много голям, здрав и зъл мъж. Можеше да ми спука главата, само защото не е на кеф. Той често нараняваше физически майка ми и аз го мразех за отношението му към нея. Години наред мечтаех да го смачкам.

 

Омразата към пастрока му поражда любовта към бокса.

"За мен боксовата круша беше начинът да порасна. Не можех да му посегна, затова с времето започнах да си го изкарвам върху всеки срещнат. Когато пораснах, налитах на бой с когото и да било и където и да било. Само ме погледни накриво и с теб е свършено".

 

На 12 години той печели първата си професионална боксова среща в категорията "муха" (до 56 килограма). От 1964 до 1973 година той се състезава активно, понякога използвайки псевдонима Фил Рурк, и дори успява да постави рекорд в аматьорския бокс с 27 победи, от които 12 нокаута.


.

Коментари Харесай

Боготворен и отричан: Той зачеркна Путин заради войната, но харесва рускините и бокса> -->Реклама / AdsТърси:Събота, 16 Септември 2023, 13:16 ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ -->#останивкъщи --> -->ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ -->НОВИНИГЛАСЪТ НА ЖАБАТАГЛА

Без значение какъв брой необикновено надарен си, след известно време нито властта, нито парите, нито славата запълват празнотата, която идва по пътя.

Проблемът не е във възрастта. Преди години упражнявах бокс в Маями и там имаше един 75-годишен боксьор, който можеше да скъса задника на всеки 20-годишен. Възрастта е просто цифри ".

 

Мъдрите мисли са не на кого да е, а на Мики Рурк, артистът и боксьорът, който едни боготворят, а други се опасяват от него или го смятат за нахален.

 

Например в Русия го носят на ръце, до момента в който хвали рускините и приема в живота си няколко известни хубавици. Когато обаче в подкаст на Ксения Собчак през 2022 година той декларира, че е уважавал Путин, само че това е завършило в мига, когато Русия е почнала военна експанзия против Украйна. Не единствено това, а артистът, който през днешния ден има рожден ден, пожелава да бъде заровен, когато пристигна краят, в дребното украинско селце Загорци, Хмелницка област. Там към този момент бил гробът на неговия сърдечен другар и асистент Дмитрий Корнейчук, който холивудската звезда смята за собствен брат.

Рурк не крие и своето удивление от бойците от батальона „ Азов “.

 

***

Родителите на Рурк се развеждат, когато той е единствено на 6, а майка му скоро по-късно заживява с нов мъж. Това е Юджийн Адис - служител на реда от Маями с петима синове, за който Рурк написа, че " беше доста огромен, здрав и злобен мъж. Можеше да ми спука главата, единствено тъй като не е на кеф. Той постоянно нараняваше физически майка ми и аз го мразех за отношението му към нея. Години наред мечтаех да го смачкам.

 

Омразата към пастрока му поражда любовта към бокса.

" За мен боксовата круша беше методът да порасна. Не можех да му посегна, по тази причина с времето започнах да си го изкарвам върху всеки срещнат. Когато пораснах, налитах на пердах с който и да било и където и да било. Само ме погледни изкривено и с теб е свършено ".

 

На 12 години той печели първата си професионална боксова среща в категорията " муха " (до 56 килограма). От 1964 до 1973 година той се състезава интензивно, от време на време употребявайки псевдонима Фил Рурк, и даже съумява да сложи връх в аматьорския бокс с 27 победи, от които 12 нокаута.

.
В " Девет седмици и половина " с Ким Бейсинджър...

 

Междувременно обаче той стартира все по-често да приема дребни функции в телевизионни филми, до момента в който Стивън Спилбърг не го взима във военната ирония " 1941 ". Оттам нататък Рурк се появява в хитови за 80-те филми като " Годината на дракона ", " Горещи тела ", " Барфлай ", " Ангелско сърце " и " Девет седмици и половина ", който дефинитивно затвърждава статута му на секс знак.

 

Режисьорът Ейдриън Лийн споделя, че в случай че Рурк беше починал в края на 80-те, щеше да се трансформира в по-голяма легенда и от Джеймс Дийн.

 

В началото на 90-те обаче Рурк претърпява персонална рецесия и взема решение да се върне към бокса, защото " не изпитвах никаква горделивост от работата си като артист ".

Това решение обаче за малко да го погуби. За няколко години артистът получава ред контузии, измежду които строшен нос, пръсти и ребра, разграничен език, компресирана скула и дори краткотрайна загуба наизуст. По мнение на страничните наблюдаващи Рурк просто към този момент е бил прекомерно възрастен, с цел да се бие. Ред хирургически интервенции трансформират лицето му в това, което е през днешния ден.

 

Макар на пръв взор да наподобява като че ли в никакъв случай няма да може да оправдава звездния си статус в Холивуд, той съумява да възкреси кариерата си с ред екшън филми ( " Двойна комбина ", " Имало едно време в Мексико ", " Sin City " и други) и даже да стигне пика си с присъединяване в " Кечистът " на Дарън Аронофски, за който получава Златен Глобус за най-хубава мъжка роля.

 

Рурк се е женил два пъти, а последната му дълга връзка бе с съветската манекенка Анастасия Макаренко.

.
Рурк посвещава години от живота си на бокса...

 

Първият му брак се разпада, тъй като " жена ми не очакваше от брачна половинка си филм като " Девет седмици и половина ", а втората си жена среща по време на фотосите на " Дива орхидея ". Слуховете настояват, че сексът във кино лентата не е постановъчен, а същински, само че и двамата артисти отхвърлят това да е по този начин. Две години по-късно те се разделят и Рурк бива задържан по обвинявания в домашно принуждение.

Обвиненията отпадат и двамата още веднъж се събират, до момента в който през 1998 година не се развеждат дефинитивно.

 

" Баба ми споделяше, че Бог има проект за всеки от нас. Трябваше да последвам неговия, а не моя. Моят не ставаше! ", майтапи се Рурк

 

В средата на 80-е години на м.в. гениалният публицист Чарлз Буковски написа сюжета по своя книга за Холивуд. Става дума за „ Пияница “, продуциран от Франсис Форд Копола, а Мики Рурк играе Хари Чинаски – воин, който доста наподобява на писателя. Буковски има проблеми с алкохола през целия си живот. Не е надалеч от тази „ картина “ и Рурк.

 

Списание ”Обзървър ” написа за кино лентата: „ Във времена на конфронтация Буковски написа за тези хора, чието битие никой не желае: грозните, самотните, лудите. ”

През 2002 година той се появява в „ Спин “ на Йонас Екерлунд като готвач. През 2005 година пристигна пробивната му роля в паметния филм на Робърт Родригес „ Град на прегрешението “, където той играе основната роля и печели няколко награди.

 

Той изигра още една сполучлива роля във кино лентата от 2008 година „ Борбата “. В този филм на Дарън Аронофски той играе основната роля. Филмът е разгласен за най-хубавия филм на кинофестивала във Венеция и завоюва премията „ Златен лъв “; Рурк завоюва и няколко награди за представянето си.

 

През 2010 година той е основен изверг във кино лентата „ Железният човек 2 “. Рурк беше декларирал, че се е подготвил за ролята, като посети пандизчии от съветския затвор. През 2011 година той още веднъж изигра злодея в „ Безсмъртни “ и беше поздравен за представянето си.

Печели „ Златен глобус “ през 2009 година, премията на Британската академия BAFTA и две номинации за „ Оскар “.

 

През май 1989 година той подари огромна сума в поддръжка на Джо Дохърти, член на Временната ирландска републиканска войска (IRA), в акцията му за политическо леговище в Съединени американски щати. Той беше търсен от управляващите на Обединеното кралство за присъединяване му в престрелка и ликвидиране на член на английските Въздушни сили през 1980 година.

През юни 2006 година той поддържа президента на Съединени американски щати Джордж Буш и войната в Ирак. През ноември 2007 година Мики Рурк е задържан за шофиране под въздействието на упойващи субстанции в Маями Бийч.

 

От 2009 година е в любовни връзки с съветската манекенка Анастасия Макаренко.

През 2015 година той поддържа Бен Карсън за неговата републиканска номинация за президент и намерено подлага на критика Доналд Тръмп, наричайки го „ хулиган “ и „ злощастник “.

Рурк е фен на кучета от дребни породи.

 

„ С мен нещата вървяха отлично, само че не бях признателен нито за парите, нито за кариерата, нито за личното си здраве, нито за необикновено красивата ми жена. Животът в обувките на Мики Рурк причиняваше ужасна болежка. Болка е думата. “ – споделя в едно скорошно интервя Мики Рурк.

 

Признава също, че се нервира от външния си тип и не се харесва след интервенциите, които се наложило да претърпи след контузии от бокса. „ Не одобрявам това, което виждам в огледалото. Обичам да виждам остарели мои филми – там наподобявам прелестно. Но животът не се преценява с желанията ми “, - признава Рурк.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР