Без значение дали сте купувач или продавач на недвижим имот,

...
Без значение дали сте купувач или продавач на недвижим имот,
Коментари Харесай

5 причини да използвате адвокат при сделка с имот

Без значение дали сте покупател или продавач на неподвижен парцел, вършиме подмяна, подялба или учредявате ипотека, би трябвало да отбраните оптимално добре своя интерес. Обикновено тези покупко-продажби са свързани със съществени финансови ползи. Евентуалните неточности, позволени при тях или попадането в скица за имотни измами, могат да имат съществени последствия. Това прави ролята на юриста от значително значение за обезпечаване на безпроблемно протичане на процеса - от първичното изследване на парцела, до изповядване на договорката пред нотариус и вписването ѝ.

В тази публикация ще посочим 5 от най-важните аргументи да употребявате

1. Адвокатът ще изследва цялостната история на парцела и собствеността.
Това е от особена значимост в случаите когато сте покупател. С правните си познания и опит юристът може да извърши нужните инспекции за историята на парцела. Ще изследва собствеността и ще ви запознае с възможни проблеми или тежести върху парцела. Продавачът или брокерът нямат никакъв интерес да оповестяват тази информация, защото може да се провали договорката.

2. Адвокатът ще пази единствено вашия интерес.
Може би най-важната причина да употребявате услугите на юрист е, че той ще пази единствено вашите ползи по договорката. При проблеми с парцела, изчезнали документи, неразбираема благосъстоятелност, може да ви посъветва да се откажете от договорката или да ви даде други вероятни решения.

3. Съдействие при договаряния и съглашения
Адвокатът освен дава правна консултация, само че ще ви помогне при договарянията с другата страна и/или с банката. Често банките изискват от бъдещия покупател голям брой документи и трансформират условията си към него. По този метод основават компликации за завършването на договорката. Вашият юрист ще ви посъветва по какъв начин да постъпите и ще ви обясни отговорностите, с които ви оферират да се ангажирате.

4. Участие при сключване на документи
Присъствието на юриста по време на подписването на документите и изповядването на договорката подсигурява, че страните схващат отговорностите си и са спазени законовите условия. В случаите, когато продавате парцел, посредством присъединяване на юрист се предпазвате от попадане в скица за имотни измами.

5. Полза при следваща договорка с парцела
Адвокатът, познаващ историята на закупения от вас парцел и детайлите по договорката ви ще бъде потребен и при бъдещо предписание. Например, в случай че решите, че желаете да го продавате, дарявате, заменяте или делите юристът ви доста ще улесни процеса по продажбата.

В умозаключение можем да кажем, че юристът играе значима роля в процеса на договорка с недвижими парцели в България, осигурявайки правда, сигурност и отбрана на правата на клиента. Неговото присъединяване способства за по-бързото и сполучливо привършване на договорката, защищава от възможни правни проблеми, правосъдни разногласия и имотни измами.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР