Без ясен план за действие и твърда ръка в прилагането

...
Без ясен план за действие и твърда ръка в прилагането
Коментари Харесай

Москов: Не можем да преживеем втори национален локдаун като този от април

 Без явен проект за деяние и твърда ръка в използването му, България ще се окаже в спиралата на увеличаващ се брой инфектирани, локдаун, икономическа рецесия и разделяне в обществото. За това предизвести ръководителят на партия КОД и някогашен здравен министър доктор Петър Москов пред БТВ.

" Не можем да преживеем втори народен локдаун като този от април - нито душевен, нито стопански ", безапелационен беше той.

Именно по тази причина политическото управление би трябвало ясно да разгласи, че до сходна мярка няма да се стига и, вместо това, да се ползват ограничения локално - само че с моментална отплата за засегнатите, а не с тромави механизми и месеци очакване, тъй като това води до банкрути и до конфигуриране на хората против ограниченията.

" Нужно е да се реши кой поема огромната тежест на пандемията - цялото общество или здравната система, като е разумно да е второто ", разяснява Москов.

" Ако една част от системата се скрие от поемането на удара, ударът го поема цялото общество ", акцентира той и добави, че доболничната помощ би трябвало да е по-ангажирана. Даде образец със София, където има 45 ДКЦ и над 200 медицински центъра - в част от тях може да се съсредоточат проучванията на ориентирани от персоналния доктор Коронавирус заболели, за които по-късно да се взема решение дали влизат в болница, или се насочват за домашно лекуване.

" Ако всеки пациент с кашлица и температура отива в болница, тези лечебни заведения ще банкрутират ", предизвести Москов, като изрази мнение, че " няма кой да се изправи против икономическия интерес на избрани субекти в здравната система ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР