Без време, само на 47 години, ни напусна многократната шампионка

...
Без време, само на 47 години, ни напусна многократната шампионка
Коментари Харесай

Напусна ни без време плувната шампионка Милена Николова

Без време, единствено на 47 години, ни напусна многократната шампионка и национална състезателка по плуване Милена Николовa.

Възпитаничката на пловдивската школа, на Локомотив и Анка Дамянидис води дълга борба с подла болест. До последно показваше висок дух и темперамент.

Николова умря в Испания – Талавера де ла рейна, където живееше и работеше от години като треньор по плуване. Там е нейното семейство. Майка е на две девойки.

Беше специалистка в кроула, плуваше от 100 до 800 м св. жанр, само че силата й беше в междинните и дългите дистанции.

Милена беше народен играч, участник на балкански и европейски шампионати за девойки, на шампионат „ Дружба “, на континентален железничарски шампионат. Многократна държавна шампионка във всички възрасти бе.

Завърши националната спортна академия „ Васил Левски “. Научи стотици деца да плуват и да заобичат синия спорт. Обичаше до последно плуването. Участваше постоянно на ветерански надпревари преди да се разболее.

Опелото на Милена Николова е било през днешния ден 26 май (петък) – в Испания. Поискала е прахът й да разпилян в морето, там където душата и се усеща най добре и свободна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР