Без възможност за освобождаване и разтоварване остава корабът „Вера Су“,

...
Без възможност за освобождаване и разтоварване остава корабът „Вера Су“,
Коментари Харесай

Шефът на „Морска администрация“ ще е капитан на авариралия кораб

Без опция за освобождение и разтоварване остава корабът „ Вера Су “, откакто екипажът му пожела да го напусне. Сега плавателният съд ще бъде стихотворец от български екипаж отпред с шефа на „ Морска администрация “, с цел да продължи интервенцията, разгласи пред bTV транспортният министър Христо Алексиев.

„ За нас това е чудноват акт, тъй като нищо не постанова евакуация. Ситуацията не е изменена от преди дни, даже корабът е нормализиран (…) Това е един тип измама от страна на корабособственика и на екипажа “, акцентира той.

По думите му при липса на екипаж „ няма да е допустимо да се извършат каквито и да е дейности по разтоварване и евакуиране на кораба “, само че също така и става ничия територия и по този начин с качването на български екипаж съдът става наша благосъстоятелност. Алексиев уточни, че началникът на „ Морска администрация “, който е капитан далечно корабоплаване, евентуално ще поеме кораба дружно с екип експерти.

Министърът означи, че грешките от българска страна в целия сюжет са най-малко две – неналичието на каквато и да е реакция след 4-часовата липса на връзка с кораба преди засядането му и неудачния избор на технология за разтоварването му по-късно. „ През 2020 година беше нарязан неповторимият избавителен транспортен съд „ Перун “, означи Алексиев.

„ Това е обстановка, която ще остане в международната история “, акцентира той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР