Без въобще да сме го канили, през последната половин година

...
Без въобще да сме го канили, през последната половин година
Коментари Харесай

Как кучетата могат да откирават болни от коронавирус

Без изобщо да сме го канили, през последната половин година коронавирусът стана част от всекидневието ни. Факт е, че към този момент сме доста по-внимателни към общуването си с близките, а при всяко кихане или кашляне незабавно имаме едно мислено.
 The Beatles, Ливърпул, коронавирусът и за какво статуите на легендите се дезинфекцират
Когато коронавирусът засегне и The Beatles

В Ливърпул влизат в действие по-строги ограничения

С идването на есента и зимата идват и сезонните грипове, с които по принцип сме привикнали, само че в условия на пандемия мъчно можем да ги разграничим като признаци от COVID-19.

В тези комплицирани времена от Everyday Health ни карат да си представим следния сюжет - в случай че ни се наложи да отидем до болница, обезпокоени от леки признаци, наподобяващи COVID-19, вместо здравна сестра, въоръжена с нужните средства за взимане на проба, да ни посреща блага немска овчарка, която напълно учтиво ни подушва. Et voilà - резултатът е налице.
 Снимка 500628

Оказва се, че с изключение на признаците, за които всички знаем, коронавирусът и мирише. Подобно на доста болести, COVID-19 трансформира метаболитните процеси на клетките в тялото, предизвиквайки освобождението на миризма, който кучетата могат да разпознават.

Ето за какво учени по целия свят работят по планове за ранно разкриване на заболяването, включващи най-хубавия другар на индивида.

Наскоро заяви, че финландски откриватели са стартирали ново изследване, включващо четири подготвени кучета на летището в Хелзинки. Пристигащите интернационалните пасажери са помолени да разтрият кожата си със специфична кърпичка, след което да я слагат в епруветка до други контейнери с разнообразни контролни миризми.
 Снимка 500626

С няколко подушвания кучетата съумяват да разпознават инфектираните пасажери, даже безсимптомните. И всичко това с огромна акуратност. Ако не сме инфектирани с вируса, клетките ни няма да имат характерна за патогена миризма и кучетата ще ни подминат.

" Правим първите стъпки в тази посока, само че те са доста завладяващи. Вълнуващо е да мислим, че кучешкото подушване може да е вид за разкриване на COVID-19 ", споделя доктор Холгер Волк, откривател от немския университет по ветеринарна медицина в Хановер.
 Коронавирусът и какъв брой часа може да оцелее върху човешката кожа
Колко часа живее коронавирусът върху кожата ни

Японските учени откриват с акуратност

Ние пък незабавно си представихме по какъв начин такива кучета ни посрещат пред офисите, моловете и кината, и тестването става бързо, елементарно, че и прелестно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР