Без валежи ще е главно в западната и централна част

...
Без валежи ще е главно в западната и централна част
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър, значителни валежи и градушки днес frognews.bg

Без превалявания ще е основно в западната и централна част от Дунавската низина. С краткотрайно мощния северозападен вятър ще нахлува по-хладен въздух и температурите осезаемо ще се намалят. Максималните ще са сред 27° и 32°, в София - към 27°.

Променлива ще бъде облачността над Черноморието, по-значителна над северното крайбрежие и тук-там там ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще е най-вече сдържан. Максималните температури ще бъдат към 29°-31°, температурата на морската вода е 25°-26°, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с наклонност за намаляване.

И в планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна и на доста места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 16°.

С по-ниски от нормалните температури ще стартира август месец. Ще доминира слънчево време, с опция за краткотрайни превалявания в следобедните часове. Във вторник вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток, а от четвъртък ще стартира покачване на температурите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР