Без успех остава издирването на бащата и сина, изчезнали под

...
Без успех остава издирването на бащата и сина, изчезнали под
Коментари Харесай

Много лоша новина за издирваните под връх Ботев баща и син

Без триумф остава издирването на бащата и сина, изчезнали под връх Ботев в Стара планина. Спасители, доброволци, чиновници на Централен Балкан ги търсят към този момент трети ден.

Един от разновидностите за изкачването към връх Ботев стартира от местността "Паниците ", както са създали и двамата туристи. До върха на 2376 метра височина следват стръмни скатове, гористи местности, ридове, красиви гледки, само че и доста провокации за туристите.

Както са създали и изчезналите татко и наследник - идната им стъпка към върха е била хижа "Рай ". От нея до връх Ботев са 4 километра – мъчно трасе.

След като са били в заслона на върха, при извънредно неприятно време, туристите потеглят надолу. За последно, връзка с бащата и сина е имало в сряда следобяд.

Спасителната акция през днешния ден стартира още на зазоряване при температура на въздуха от минус 18 градуса, мощен вятър и гъста мъгла.

По обед времето даде ръка на избавителните отряди. Група планинари, тръгнали за хижа Рай, също пробвали да оказват помощ с каквото могат.

Спасители, доброволци и чиновници на Централен Балкан съумяха да доближат до местността Параджика и подслон Бункера. Там през вчерашния ден бе намерено работещо фенерче - първенец на един от двамата изгубени туристи.

Сондирани са били преспите, претърсени – улеи и дерета. Спасителите са обходили и региона, източно от заслона, по поречието на Тунджа, само че без резултат.

В Калофер старите планинари са раздвоени за изхода на интервенцията. Най-вероятно и на следващия ден издирването на туристите ще продължи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР