Без трансмазнини в храните, които търговците ни предлагат. За това

...
Без трансмазнини в храните, които търговците ни предлагат. За това
Коментари Харесай

СЗО настоява опасна съставка да не се употребява, има я и в храните у нас

Без трансмазнини в храните, които търговците ни оферират. За това упорства Световната здравна организация. Трансмазнините се употребяват при производството на пакетирани и бързи храни, както и в доста тестени произведения и сладкиши. Според специалистите обаче към 5 милиарда консуматори по света са в риск от нездравословното влияние на рисковите съставки.

Макар и невидими за нас потребителите – трансмазнините се съдържат в огромна част от храните, които всеки ден ни изкушават от рафтовете в магазините, предава NOVA. Има ги в чипсове, в бисквитите, в кроасани, във вафли, в торти, в бързите храни – като обичаните бургери и пържени картофки, както и в огромна част от тестените произведения. Производителите ги използват, защото имат по-дълъг период на валидност и са по-евтини от натуралните мазнини. Според данните на СЗО обаче: трансмазнините предизвикват сърдечни болести, водещи до 500 хиляди смъртни случая годишно.

Колко постоянно потребителите у нас употребяват трансмазнини и могат ли да бъдат неразрешени и в магазините у нас? Отговорът на този въпрос – гледайте във видеото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР