Без тестване могат да са на училище притежателите на зелен

...
Без тестване могат да са на училище притежателите на зелен
Коментари Харесай

Учениците в няколко области ще учат присъствено от втория учебен срок

Без тестване могат да са на учебно заведение притежателите на зелен документ - документ за имунизиране, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторно проучване.

В цялата страна при същите условия - тестване или зелен документ, продължава присъственото образование на децата от началните класове - от първи до четвърти клас.

В областите Бургас и Стара Загора всички възпитаници от пети до 12-и клас ще имат занятия в електронна среда през тази седмица. В останалите 22 области вторият период ще стартира онлайн за обособени випуски от прогимназиалния и гимназиалния стадий. В областите Добрич, Кърджали и Хасково някои класове ще учат от у дома единствено в обособени общини. Останалите ще се в клас.

В София учениците от първи до шести клас, а също от осми, девети и 11-и клас ще стартират втория образователен период присъствено. През цялата седмица учениците от седми, десети и 12-и клас клас ще имат онлайн занятия. Решението е на столичната Регионална здравна ревизия /СРЗИ/ поради достигната 14-дневна заболяемост от над 2000 на 100 000 души.

Присъственото образование в софийските учебни заведения ще е при тестване на учениците веднъж в седмицата. Осигурени са задоволително щадящи проби с проба от слюнка за цялата страна.

Дали образованието на ротация в София ще продължи и след 13 февруари, зависи от епидемиологичната конюнктура и от решението на СРЗИ.

Режимът на образование - присъствено или от разстояние, се дефинира на локално ниво със заповед на Регионалната здравна ревизия. Министерството на образованието и науката издава заповеди за организация на занятията в електронна среда там, където присъственото образование е краткотрайно прекъснато от здравните управляващи.
Според националния проект за справяне с пандемията едни и същи възпитаници не могат да учат онлайн повече от една седмица без спиране, осведомят от МОН.ученици учебно заведение учене присъствено зелен документ

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР