Без справедливост не е възможен и мир, заяви Зеленски. Той

...
Без справедливост не е възможен и мир, заяви Зеленски. Той
Коментари Харесай

Зеленски в Хага поиска един друг Владимир тук и по-бързо оръжия

Без правдивост не е вероятен и мир , съобщи Зеленски. Той уточни процеса против високопоставени нацистки водачи в Нюрнберг след Втората международна война като модел за оправянето с руснаците, забъркани в жестокости в Украйна.

" Изправянето пред правораздаването на всички виновни за военните закононарушения против човечеството и геноцида на украинския народ е фундаментално за Украйна. За нас резултатът е единствено съответни присъди за всички съветски военнопрестъпници, в това число висшето управление на страната-агресор ", сподели Зеленски.

" Устойчивостта на мира произтича от цялостната правдивост по отношение на агресора ", уточни украинският президент. Той похвали работата на Международния углавен съд.

През март съдът издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин по обвинявания в депортиране на деца от Украйна и Европейската комисия съобщи, че в Хага ще бъде основан още един интернационален център за гонене на незаконната експанзия в Украйна.

Малко преди 12 часа българско време Зеленски посети Международния углавен съд в Хага.

" Владимир Путин би трябвало да бъде изправен пред съда поради неговата война в Украйна ", съобщи той.

" Всички ние желаеме да забележим тук в Хага различен Владимир, този, който заслужава да бъде осъден за незаконните си дейности тук , в столицата на интернационалното право ", съобщи Зеленски в своята тирада, визирайки Путин.

" Сигурен съм, че това ще се случи, когато спечелим ", сподели още той и добави: " Всеки, който провокира война, би трябвало да бъде изправен пред правораздаването ", добавя той.

Русия, която не членува в МНС и отхвърля неговата пълномощия, отхвърля да е направила зверства по време на спора си с Украйна, който тя назовава " специфична интервенция за демилитаризиране на своята съседка ".

МНС сподели, че визитата на Зеленски е траяло по-малко от час, само че не даде детайлности какви тематики са били разисквани.

На излизане Зеленски, облечен в присъщите за него облекла в цвят каки, помаха на украинско семейство, застанало пред постройката на МНС и скандиращо " Слава на Украйна ".

Следващата среща на украинския президент бе с нидерланския министър председател Марк Рюте и белгийския министър-председател Александър Де Кро.

Зеленски: Украйна към този момент е де факто членка на НАТО

Украинският президент Володимир Зеленски през днешния ден още съобщи, че е от жизненоважно значени е Западът да доставя оръжия на Киев допустимо най-бързо, което ще помогне на страната му в борбата против нашествието на Русия , съобщи Ройтерс.

На взаимна конференция в Хага с нидерландския министър председател Марк Рюте и белгийския министър-председател Александър Де Кро, Зеленсски съобщи, че Украйна към този момент е де факто член на НАТО, само че би трябвало да се причисли към алианса де юре.

Нидерландия ще оказва непоколебима поддръжка на Украйна, съобщи холандският министър председател Марк Рюте по време на визитата на Зеленски в Хага.

Рюте добави, че Русия не може да завоюва войната в Украйна и би трябвало да бъде подведена под отговорност за закононарушенията, които съгласно него са експанзия и други военни закононарушения.

Нидерландският министър председател съобщи, че няма табута, когато става въпрос за военна поддръжка за Украйна.

На конференция дружно със Зеленски и белгийския министър председател Александър Де Кро, Рюте съобщи, че въпросът дали НАТО може да достави изтребители на Украйна към момента не е решен .

От своя страна белгийският министър председател съобщи, че страната му приготвя нов пакет от военни помощи за Украйна . Де Кро добави, че неговото държавно управление изследва по какъв начин замразените съветски активи могат да бъдат употребявани за подкрепяне на Украйна.

Пред кореспонденти украинският президент изрази оценката си, че съветските сили на бойното поле са деморализирани и че Киев има вяра, че плануваната от него контраатака за отвоюване на окупираните от съветските войски земи ще бъде сполучлива.

След началото на съветската инвазия през 2022 година украинският водач посети няколко задгранични столици, в това число Лондон, Париж и Вашингтон. Нидерландия е мощен покровител на Украйна и предишния февруари нидерландският министър председател Марк Рюте съобщи, че не изключва каквато и да било военна поддръжка за Киев, стига тя да не въвлече НАТО в спор с Русия.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предишния февруари съобщи, че в Хага ще бъде основан интернационален център за гонене на незаконната експанзия в Украйна. МНС може да преследва геноцид в Украйна, само че няма пълномощия по обвиняванията в незаконна експанзия от страна на Русия там, показва Ройтерс. Организация на обединените нации дефинира незаконната експанзия като " инвазия или офанзива от страна на въоръжените сили на страна (на) територията на друга страна, или каквато и да било военна окупация ".

Украйна би трябвало да реши какви условия приема за постигането на мир

Говорител на Европейска комисия съобщи през днешния ден, че Украйна би трябвало да реши какви условия са нужни, с цел да се реализира мир, като в това време не престават да подкрепатат Киев да се отбрани от съветското нахлуване. Подкрепяме спокойно решение, само че е явно, че през това време Украйна би трябвало да има средства да се отбрани, добави представителят.

По думите му най-хубавата опция за следствие на закононарушенията, осъществени против Украйна , е по случая да работи Международният углавен съд. Втората опция е основаването на специфичен съд, а третата е за разбъркан съд - с интернационалните съдии и съдии от потърпевшата от закононарушенията страна. Обсъждането продължава, не сме се произнасяли в интерес на някоя от тези благоприятни условия, уточни представителят. Въпросът е доста сложен от правна позиция, по тази причина е нужно време, в това число и за дипломатическа работа, добави той.

Говорителят означи, че е нелегално да се взе участие умишлено в заобикалянето на наложените от Европейски Съюз наказания против Русия. Европейска комисия работи с страните от Европейски Съюз за цялостното използване на ограниченията, както и за превъзмогване на трудностите пред тяхното приложение. Неотдавна бяха признати правила, които ще разрешат да бъдат глобени и тези, свързани със заобикалянето на глобите, уточни представителят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР