Без син талон от утре, златният обаче остава, но при

...
Без син талон от утре, златният обаче остава, но при
Коментари Харесай

Без син талон от утре, златният обаче остава


Без наследник ваучър от на следващия ден, златният обаче остава, само че при нови условия. Златният ваучър става цифров, заявяваме го по досегашния метод. Около 10% от родните водачи имат тази привилегия.
Златният ваучър за водачите без нарушавания се резервира и става цифров. Това сподели пред „ Телеграф “ някогашният началник на „ Пътна полиция “ Тенчо Тенев. Той посочи, че новите изрядни водачи би трябвало да заявят желанието си за издаване на документа.Неяснотата към това дали остава или изчезва тази привилегия, излезе на дневен ред в петък, откакто бяха обнародвани промени в Закона за придвижването по пътищата, съгласно които отпадна синият ваучър. Там не е упоменат златният и сега той към този момент попада само в разпоредба.

Тенев разяснява, че хората, които сега имат златен ваучър, ще продължат да се възползват от привилегията. „ Който си го има, ще продължи да се употребява от него, единствено че документът ще е вкаран в системата, а няма да бъде физически в индивида “, съобщи той.

Тенев изясни, че при инспекция униформеният ще вижда, че даден лидер 6 години не е имал нарушаване и при сформиране на фиш за прекосяване на червен светофар да вземем за пример златният ваучър ще избави броя на контролните му точки, само че водачът ще би трябвало да заплати санкцията. При по-сериозни прегрешения, като злополука и след приложимост на алкохол, привилегията не играе роля.

„ Трябва да има тласъци за водачите, както е с този златен ваучър. Това му дава избрани прерогативи пред останалите “, сподели някогашният началник. Той уточни, че към 10% от родните водачи имат подобен ваучър и могат да минат по-леко при положение, че бъдат хванати да приказват по телефон, минат на алено, не са поставили колана си, направили са неправилна маневра и прочие

Досега те връщаха златния си ваучър и получаваха наследник. Тенев сподели, че добре се е възприела и практиката при издаване на електронен фиш и заплащането му в 7 дни период нарушителят да получава опция да заплати 70% от размера на глобата, а не 100%.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР