Без сериозни инциденти премина 53-ият ден на протеста, но вечерта

...
Без сериозни инциденти премина 53-ият ден на протеста, но вечерта
Коментари Харесай

Напрежение между полиция и протестиращи в София тази вечер

Без съществени произшествия мина 53-ият ден на митинга, само че вечерта е приключила със сдърпване сред полицията и протестиращите.

Първият спор е зародил по време на шествието сред пл. “Независимост “ и Орлов мост, с което приключва всяка протестна вечер.

Протестиращите се пробваха да минат загражденията сред някогашния Партиен дом и Националната художествена изложба, само че бяха спрени от служителите на реда.

След това обиден мъж се обърна към служител на реда с обидно определение и отведен встрани. Това накара други мъже да се втурнат да го пазят. В следствие мъжът се извини и беше пуснат.

Преди началото на митинга пък мъж хвърли запалена факла по Министерски съвет.

С намесата от уредниците и други протестиращи напрежението беше преодоляно.

Шествието стигна до Орлов мост и митингът приключи.

Междувременно жители се събраха още веднъж на контрапротест на кръстовището пред Румънското посолство. Те се дефинират като цивилен патрули, чиято цел е да не разрешат на протестиращите още веднъж да блокират кръстовището.

Около 30-ина души се събраха довечера на тротоара пред посолството, с цел да заявят несъгласието си с продължаващите към този момент 53-и ден митинги и блокади в центъра на София.

Според тях митингите са противозаконни и нарушават правата и спокойствието на жителите.

“Нямат нотариален акт за тези кръстовища, просто да ги изчистят, тъй като може да се стигне и до конфликти. Кои са повече се вижда на избори, когато даваме вота си, а не кои са излезли повече на площадите и кои хвърлят яйца по “.

“Те не са отишли там, с цел да стачкуват, а просто да пречат на всички останали “, разясниха участници в контрапротеста.

Целта на хората, които се събират всяка вечер пред Румънското посолство е да не разрешат на “метежниците “, както те назовават протестиращите, да блокират и това кръстовище.

Разрешителното им за тези сбирки изтича на следващия ден, те считат да изискат удължение от Общината.

Категорични са, че всяка вечер ще са тук и ще се опълчват на беззаконието.

Повечето присъстващи пред Румънското посолство са възрастни хора, има и полиция.

Източник: bnr.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР