Без съществени промени при лидерските позиции в кандидатдепутатските листи ГЕРБ

...
Без съществени промени при лидерските позиции в кандидатдепутатските листи ГЕРБ
Коментари Харесай

Без Кирил Ананиев, но с Вежди Рашидов начело: ГЕРБ утвърди водачите си за вота на 2 април

Без основни промени при лидерските позиции в кандидатдепутатските листи ГЕРБ ще се яви на изборите за парламент на 2 април. Голяма част от околните до водача на партията Бойко Борисов съпартийци още веднъж ще оглавят листите. Сред тях обаче няма да е някогашният финансов и здравен министър Кирил Ананиев, който до момента водеше листата в Перник. Причините за отдръпването му не са известни.

За сметка на това отпред на листата в Пловдив област се завръща ръководителят на 48-ото Народно заседание Вежди Рашидов. Той ще заеме мястото на Десислава Трифонова, която на изборите на 2 октомври за път поведе кандидатдепутатската листа в изборния регион. Преди нея Дани Каназирева водеше листата, само че предходната година тя сама се отхвърли от депутатската борба, с цел да се концентрира върху подготовката за локалните избори тази есен. Рашидов взе участие в изборите на 4 април, само че за останалите два вота - на 11 юли и 14 ноември 2021 година се отдръпна, с цел да " даде път на младите ". През октомври 2022 година той още веднъж се върна в листите на ГЕРБ и стана народен представител от Пловдив-град.

На мястото на някогашния финансов министър Кирил Ананиев в Перник пък ще се подреди някогашният водач ма младежкото обединяване на ГЕРБ Георг Георгиев. На последните избори той бе подложен на второ място в ловешката листа и беше на ръба да не влезе в Народното събрание, защото бе преместен с преференции от други двама претенденти. Те обаче се отхвърлиха от местата си и в последна сметка Георгиев отново съумя да стане народен представител.

Спрямо изборите през октомври челните места резервират заместниците на Борисов в партията Томислав Дончев и Даниел Митов. Дончев ще оглави листата в Габрово, а Митов за повторно ще се яви като лидер от Варна. До изборите през 2021 година той водеше в софийския 24-ти изборен регион. Сега там, както и на вота на 2 октомври, лидер ще бъде Тома Биков. В най-големия софийски многомандатен изборен регион - 23-ти лидер ще бъде ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов. Без изненада водачът на ГЕРБ Бойко Борисов още веднъж ще застане отпред на кандидатдепутатските листи на ГЕРБ в софийския 25-и многомандатен изборен регион и в Пловдив. Единственият различен народен представител, който ще се яви от два региона е ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова. Тя застава отпред в Русе и Разград.
От началото на изборния цикъл, почнал на 4 април 2021 година, Борисов непроменяемо се явяваше от същите места, само че след това искаше от Централната изборна комисия да го заличи като народен представител. Този път Борисов се закани, че ще, с цел да не може да не бъде надиграна ГЕРБ в Народното събрание.

На челните места остават някогашните министри проф. Костадин Ангелов (Велико Търново), Росен Желязков (Благоевград), Красимир Вълчев (Шумен), Екатерина Захариева (Пазарджик), Деница Сачева (Добрич), Николай Нанков (Ловеч), Теменужка Петкова (Търговище), Младен Маринов (София област) и Христо Терзийски (Кюстендил). Впечатление прави промяната на някогашния районен министър Петя Аврамова като лидер на листата във Враца. На нейно място е подложен Красен Кръстев.

Водаческите места резервират и Цвета Караянчева (Кърджали), която председателстваше 44-ия парламент, само че не влезе в 46-ия и 47-я, Десислава Танева (Сливен), Делян Добрев (Хасково) и Жечо Станков (Бургас).

Ето и цялостният лист на водачите:

МИР 01 Благоевград - Росен Желязков
МИР 02 Бургас - Жечо Станков
МИР 03 Варна - Даниел Митов
МИР 04 Велико Търново - Проф. доктор Костадин Ангелов
МИР 05 Видин - Росица Кирова
МИР 06 Враца - Красен Кръстев
МИР 07 Габрово - Томислав Дончев
МИР 08 Добрич - Деница Сачева
МИР 09 Кърджали - Цвета Караянчева
МИР 10 Кюстендил - Христо Терзийски
МИР 11 Ловеч - Николай Нанков
МИР 12 Монтана - Ирена Димова
МИР 13 Пазарджик - Екатерина Захариева
МИР 14 Перник - Георг Георгиев
МИР 15 Плевен - Пламен Тачев
МИР 16 Пловдив град - Бойко Борисов
МИР 17 Пловдив област - Вежди Рашидов
МИР 18 Разград - Десислава Атанасова
МИР 19 Русе - Десислава Атанасова
МИР 20 Силистра - Ивелин Иванов
МИР 21 Сливен - Десислава Танева
МИР 22 Смолян - Д-р Красимир Събев
МИР 23 София град - Румен Христов
МИР 24 София град - Тома Биков
МИР 25 София град - Бойко Борисов
МИР 26 София област - Младен Маринов
МИР 27 Стара Загора - Красимир Вълчев
МИР 28 Търговище - Теменужка Петкова
МИР 29 Хасково - Делян Добрев
МИР 30 Шумен - Красимир Вълчев
МИР 31 Ямбол - Димитър Иванов

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР