Без съмнение знаете, че нашият черен дроб е един от

...
Без съмнение знаете, че нашият черен дроб е един от
Коментари Харесай

Черният ви дроб е претоварен, ако имате тези симптоми

Без подозрение знаете, че нашият черен дроб е един от органите, отговарящи за детоксикацията на тялото ни. Неговата работа е тежка и ежедневна и, естествено, може да се стресира, написа obekti.bg.

Когато черният ви дроб не съумява да преобразува токсините в безвредни боклуци, те " чакат " в мастната тъкан, с цел да бъдат екскретирани от тялото ви, откакто черният дроб възобнови естественото си действие.

За благополучие, съществуват 6 съществени признака, по които можете да познаете, че черният ви дроб е пренатоварен.

Объркване

Когато черният дроб е претрупан, той не съумява да филтрира кръвта вярно. В сходни обстановки е допустимо токсините доближат до мозъка ви. Когато това се случи, може да забележите признаци като комплициране, проблеми с паметта и компликации при вземането на решения.

Ниска кръвна захар

Черният дроб се грижи и за естественото равнище на кръвната захар - когато е подложен на стрес, то може да се намали ненадейно. Обикновено черният ви дроб би трябвало да преработи и да създава глюкоза откакто вечеряте. Но в случай че черният ви дроб не може да освободи съхраняваната глюкоза в кръвта, равнището на глюкозата в кръвта ви спада фрапантно. В резултат на това, ниското равнище на кръвната захар провокира отмалялост, раздразнение и неспособност за централизация.

Хормонен дисбаланс

Черният дроб също контролира нашите полови хормони. Дисфункционалният черен дроб може да е причина за дисбаланс в равнищата на естроген и тестостерон, което в последна сметка може да докара до съществени проблеми като понижено либидо и утежняване на признаците на PMS (Предменструален синдром).

Промени в настроението

Настроението и паметта ви зависят от положението на мозъка ви. Когато токсините се вливат в мозъка ви, имате проблеми при запомнянето на нещата и претърпявате чести промени в настроението.

Тревожността и депресията също са свързани със положението на черния дроб.

Ако забележите такива признаци, най-хубавото нещо, което би трябвало да извършите, е да се консултирате с експерт и да отидете на медицински обзор, преди да приемете седативни медикаменти.

Имунни разстройства

Тези, които постоянно получават настинки и други вирусни инфекции, мощно имат вяра, че главната причина е неналичието на витамин С. Но малко хора знаят, че черният дроб играе жизненоважна роля за построяването на мощна имунна система. С други думи, колкото по-здрав е черният дроб, толкоз по-добре се бори с вирусите и бактериите.

Сънна апнея

Сънната апнея е нарушаване на съня, характеризиращо се с пауза или малко спиране на дишането за повече от 10 секунди. В тежки случаи, дихателните пътища могат да бъдат блокирани за 2 или 3 минути, а тези къси интервали дружно съставляват повече от половината от общото ви време по време на сън. Един от най-честите признаци на сънна апнея е хъркането. Ако забележите някой от признаците на апнея, по-добре е да ревизирате вашия черен дроб, защото има късмет той да не действа обикновено.

Начини за възстановяване на чернодробната функционалност:

Първото нещо, което би трябвало да опитате е да си изготвите по-здравословен хранителен проект. Това не значи безусловно, че би трябвало да се изтезавате с някаква зверска диета.

Просто се пробвайте да следвате тези елементарни правила:

- Намалете потреблението на фруктоза до 20 грама на ден.

- Забравете растителни масла, които провокират инфектиране.

- Избягвайте газираните питиета.

- Вашата диета би трябвало да включва повече скотски и растителни храни, които обезпечават доста от главните аминокиселини.

- Увеличете количеството зелени листни зеленчуци, които консумирате.

- Намалете или напълно откажете алкохолните питиета.

- Не забравяйте за тези добри източници на сяра: яйца, чесън и лук.

 

Трафик Нюз
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР