Без съмнение пушенето е вреден навик. Но пасивното пушене също

...
Без съмнение пушенето е вреден навик. Но пасивното пушене също
Коментари Харесай

До 3000 евро глоба, ако пушиш в колата в Германия

Без подозрение пушенето е нездравословен табиет. Но пасивното пушене също е рисково за здравето. В момента всеки е свободен да прави каквото си изиска, стига това да не е на публични затворени пространство. Но немски съд се надява да промени това, изключително що касае тютюнопушенето в автомобила, където никой не би следвало да ти прави проблем, защото колата е частна благосъстоятелност. Но юристите считат, че пасивните пушачи не трябва да страдат повече от нездравословния табиет.

Според немското издания 24auto, съдът на Северен Рейн-Вестфалия в Бремен, Хамбург, е подхванал самодейност по параграфи 1, 2 и 5 от Federal Non-Smoking Protection Act. Ако тази законодателна самодейност получи поддръжка, то тя ще забрани на водачите да пушат в автомобила си в наличието на бременни дами и деца. Няма да важи за пътуващите независимо в автомобила.

Оправданието на съда за тази възбрана е, че пасажерите не са способни непринудено да се предпазят от цигарения пушек. Законодателната самодейност планува санкция от 500 до 3000 евро, в случай че бъдете хванати да пушите в наличието на други хора, изключително бременна жена и деца.

Повече за законодателната самодейност в Германия четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР