Без съмнение испанските плажове и курорти са едни от най-посещаваните

...
Без съмнение испанските плажове и курорти са едни от най-посещаваните
Коментари Харесай

Как седи въпросът с летните почивки в Испания този сезон?

Без подозрение испанските плажове и курорти са едни от най-посещаваните дестинации всяко лято от туристи от съвсем всички краища на света. Но какъв ще бъде сезонът тази година в иберийската страна след големите вреди, които нанесе пандемията от ковид в страната, която беше втората най-засегната в Европа след Италия.

Карлос Абейа, който е ръководител на туристическия ръб в Испания, призна, че този летен сезон ще бъде неимоверно сложен за целия туристически бранш.

,,Ще бъде сложен сезон сигурно, само че имаме преимуществото, че туризмът ни се е научил да се приспособява относително бързо към новите действителности, заради което мога да кажа, че туристическият ни бранш е на международно ниво. Въпреки обстановката няма да стопираме да работим за възстановяване на нашите услуги за клиентите ни, като в същото време ще съблюдаваме и всички протоколи на здравното министерство за противоепидемичните ограничения, само че при всички положения летният сезон в Испания ще го има'', показа в изявление пред "20 Minutos " Карлос Абейа.

Абейа призна, че това лято браншът ще се ориентира най-много към вътрешния пазар, само че посочи, че никога няма да бъдат подценявани и туристите от чужбина. По думите му обаче това ще се случи едвам тогава, когато държавното управление вкара пътна карта за задграничните гости, с цел да бъде обезпечена сигурността на всички.

,,Имаме вяра, че това ще се случи скоро, само че не трябва да забравяме, че здравето на хората би трябвало да остане приоритет и по-късно да се мисли за рестарт на икономиката'', изясни още той.

По отношение на 14-дневната карантина, която всеки идващ в Испания би трябвало да изкара, Карлос Абейа смята, че тази мярка е безумна, още повече, че е обявена когато към този момент е била контрактувана и призната.

Испания вкара двуседмична карантина за идващите от чужбина

По думите му точно тази недомислена мярка ще нанесе най-вече щета за задграничните туристи, изразявайки мнение, че централната власт е трябвало първо да изчака позицията на Брюксел за това по какъв метод да стане отварянето на границите сред обособените страни и всички механизми, произлизащи от това.

,,Подобно решение не е добър сигнал към туристите от чужбина, тъй като по този начин все едно им споделяме, че не са добре пристигнали тук, до момента в който държавните управления в други европейски страни подхващат тъкмо противоположното и обезпечават помощ за своя бранш, а в Испания към момента чакаме съответен проект за действие'', уточни още ръководителят на туристическия ръб в Иберийското кралство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР