Без съмнение името Пиер-Емерик Обамеянг е едно от най-споменаваните в

...
Без съмнение името Пиер-Емерик Обамеянг е едно от най-споменаваните в
Коментари Харесай

Луд, по-луд, Пиер-Емерик Обамеянг!

Без подозрение името Пиер-Емерик Обамеянг е едно от най-споменаваните в спортните излъчвания в Европа и най-срещаното в интернет изданията. Около нападателят се развихри същинска сага през последните дни поради прехвърлянето му от Борусия (Дортмунд) в Арсенал. Е, договорката е реалност. Факт е и, че лондончани се снабдиха с класен нападател, който с изключение на с изявите си на терена, сигурно ще блесне и с луди и ексцентрични дейности отвън него. Ето за какво...

Пиер-Емерик Емилиано Франсоа Обамеянг е роден в западния френски град Лавал на 18 юни 1989 година. Дата му на раждане може да се дефинира значително като звездна, защото на нея са родени още сър Пол Макарти и именитият италиански треньор Фабио Капело. Майка му е с испански генезис, до момента в който татко му, който е професионален футболист, е габонец. В фамилията има още две момчета, които са по-големи от бъдещата звезда.

" Често навестявам Лавал. Всеки път като си потегли отсам се усещам отпочинал и зарeден с сила ", споделя Обамеянг, който се прибира в града 4-5 пъти годишно.


Футболът е в кръвта на Пиер-Емерик. Баща му напуща родината си Габон, с цел да заиграе във Франция. В страната той носи екипите на Лавал, Льо Авър, Тулуза и Ница, преди да постави завършек на кариерата в Руен през 2002 година.

" Наистина футболът е в кръвта на всички от нашето семейство ", споделя Обамеянг, който за  първи път се допира до великата игра на 11 години. Тогава дядо му го закарва на тренировки във ФК Лавал. За първи път невръстният Обамеянг се влюбва във футбола обаче, когато посещава съблекалнята на Ница (бел. р. татко му е състезател на отбора и го закарва " зад кулисите " ).

" В този ден нещо се промени в мен. В този ден започнах да бленувам да стана футболист. Когато вдишах въздуха в съблекалнята, разбрах какъв желая да стана ", спомня си Оба и след това стартира да следва фантазията си.

Става част от школата на Милан дружно с братята си, където обаче изпитва съществени компликации. Следват престои чартърен в Дижон, Лил, Монако и Сент Етиен. Именно с екипа на " зелените " нападателят стартира да разпростира капацитета си. Шанс му дава Кристоф Галтие, на който Обамеянг ще е благодарен до края на живота си.


" Още на първата подготовка разбрах, че това момче е особено. Беше бърз и с топка в крайници можеше да мине всеки ", споделя експертът.

Обамеянг подписва непрекъснат контракт със Сент Етиен през зимата на 2011 година. За отбора има общо 41 гола в 96 мача във всички шампионати. Добрите му изяви не остават незабелязани и през 2013 подписва 5-годишен контракт с Борусия (Дортмунд) и по този начин трайно се настанява под светлините на прожекторите.

Извън терена Обамеянг също е извънредно атрактивен. Според някои той е същинска фешън икона, защото се облича ексцентрично и съумява да притегли вниманието с външния си тип. Достатъчно е да споменем обстоятелството, че един път загрява за мач със специфични футболни обувки на стойност 2500 паунда, покрити с над 4000 броя кристали Сваровски. Тогава габонецът още е част от Сент Етиен.

" Харесвам си живота. Винаги съм желал да бъда звезда и не се тормозя от вниманието. Мечтал съм доста за него ", споделя Обамеянг, който по време на престоя си в Сент Етиен боядисва аленото си ферари в... зелен цвят.


И в случай че някои считат, че Пиер-Емерик е капризен паралия, то той бързо може да опровергае това мнение.

" Не съм подобен, тъй като съм прочут. Ако не бях, щях отново да съм друг. Е, просто нямаше да имам ферари, само че отново щях да се обличам ексцентрично. Но всичко това няма общо с това какъв човек съм. Просто съм малко по-различен ".

Определено Обамеянг е по-различен. Различава се и от елементарния човек, и от всеки един футболист. Мнозина смятат, че той е най-бързият състезател в света. В поддръжка на това изказване би трябвало да споменем по какъв начин като състезател на Борусия (Дортмунд) впечатли на предсезонна подготовка, като пробягва 30 метра за рекордните 3.7 секунди - това е с 8 стотни от секундата по-добро време от това на Болт, когато счупи международния връх на 100 м през 2009 година


Разбира се, болшинството не повярва на Обамеянг и даже се спрягаше съревнование сред него и ямаецът. Такова обаче по този начин и не се състоя и мистерията остава забулена.

Това е Обамеянг. Винаги е привличал вниманието върху себе си. Така бе и в последните дни, когато стана ясно, че ще премине в Арсенал за рекордната за отбора сума от 63,75 млн. евро. 28-годишният нападател от през днешния ден е " артилерист " и в Англия чакат с неспокойствие екстравагантните му изяви на терена, а и отвън него.
СВЕТЛИН ТОНЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР