Без резултат приключи поредният тур от преговори между Лондон и

...
Без резултат приключи поредният тур от преговори между Лондон и
Коментари Харесай

Без резултат приключи срещата между Тереза Мей и Юнкер

Без резултат завърши следващият тур от договаряния сред Лондон и Брюксел по въпросите за Брекзит. Британският министър председател Тереза Мей дойде през днешния ден за среща с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, с цел да се опита да го убеди за отстъпки по развода. След къса среща сред двамата обаче стана ясно, че това няма да се случи. На този декор пред постройката на Комисията се организираше митинг на еднорози.


Хладно посрещане и къс диалог сред Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер. За първи път двамата не се ръкуваха пред публицистите. А очакванията на английския министър председател, че е допустимо да убеди европейските водачи да създадат отстъпки по Брекзит, не се оправдаха. Мей е отправила нови оферти, свързани с защитния механизъм за ирландската граница, в опит да реализира договорка, която да бъде утвърдена в Народното събрание.

Но още преди срещата им, Жан-Клод Юнкер беше песимистичен, че ще има някакъв резултат и вместо това реши да изясни на публицистите за какво е поставил лепенка на лицето си.
Жан-Клод Юнкер, ръководител на Европейска комисия: Може би сте забелязали, че несъзнателно се порязах тази заран. Бръсна се от 15-годишен и тогава това беше обикновено. E, през днешния ден ми се случи още веднъж. Казвам ви всичко това, с цел да не си помислите, че тази рана ми е нанесена от Тереза Мей.
Мей и Юнкер излязоха със взаимна декларация, в която се показва, че няма пробив по Брекзит и че единственото, за което двете страни са съгласни, е че е належащо да се срещнат още веднъж в границите на този месец.

Още през вчерашния ден ръководителят на Европейска комисия съобщи, че стига Лондон да пожелае, разводът с Европейски Съюз може да бъде отсрочен. Засега Тереза Мей е безапелационна - Англия напуща на 29 март.

На този декор пред постройката на Комисията се организира нетрадиционен митинг. Група еднорози, която настояваше да бъде комплициран завършек на Брекзит.
Найджъл Кларк, британец, живеещ в Брюксел: Знаете ли, Тереза Мей евентуално има вяра в еднорози. Вярва, че компромис с Брюксел е вероятен, преследва една фикция, която се надява да й даде опция да задъжи властта. Но това не е действително, тъкмо както еднорозите. Управляващите в Лондон ни трансфораха в посмешище и е време това да спре.
След като през вчерашния ден няколко депутати напуснаха редиците на лейбъристите, през днешния ден образецът им последваха и техни сътрудници от консерваторите.

Според източници в Уестминстър, в случай че договарянията по договорката за Брекзит останат в задънена улица, най-малко 15 министри може да гласоподават за блокиране на напускането на Европейски Съюз. Членовете на кабинета може даже да провокират Тереза Мей да ги уволни, за да забавят развода.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР