Без резултат приключи и днешната акция по издирването на 34-годишния

...
Без резултат приключи и днешната акция по издирването на 34-годишния
Коментари Харесай

Без резултат приключи акцията по издирването на сноубордиста в Рила

Без резултат завърши и днешната акция по издирването на 34-годишния сноубордист, който изчезна в неделя над ски зона „ Картала “ в Рила, оповестява БНР.

Десет планински спасители влязоха още веднъж в рисковите улеи и региона на падналата лавина, под която беше засечен сигнал от мобилния телефон на изчезналия.

Спасителите започнаха ново претършуване на региона, като се пробваха да засекат мобилното устройство на мъжа с рекодетектор:

" Пробвахме с няколко детектора. Надявахме се да прихванем телефон или металоборд, само че такова голямо поле просто няма по какъв начин да се претърси даже и с подобен апарат ".

С риск за живота си четирима от планинските спасители са ревизирали и последния сектор от лавината:

" Ние все пак няколко индивида влязохме, търсихме, прегледахме и гората насам. Общо взето повече от това мисля, че няма смисъл да се рискува живота на спасителите ".

Въпреки действителната заплаха от рухване на лавини и поради натрупалия над един метър нов сняг, през днешния ден в региона още веднъж е имало фрийрайдъри, сподели началникът на ПСС в Благоевград Георги Ботев:

" Ако се качите в този момент по кабината, ще видите в левия улей тук, покрай лифта, където също е рисково да падне лавина - целият скат може да се свлече, през днешния ден няколко индивида и там се спускаха ".

И още веднъж прикани хората, практикуващи рискови спортове, най-малко да са екипирани за такива условия: " Когато човек има лавинен апарат, който излъчва на 30 метра или рекопластина, която се хваща от 50-100 метра, шансът да бъде открит е доста огромен. Подценява ли се това нещо от хората, води ето до това - умира човек ".

Заради предстоящото стопляне на времето акцията по издирването на мъжа може да бъде възобновена най-рано след 10 дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР