Без против и въздържал се и след двуседмични дебати по

...
Без против и въздържал се и след двуседмични дебати по
Коментари Харесай

Нови министри в Скопие след две седмици мъка в парламента

Без " срещу " и " въздържал се " и след двуседмични диспути по измененията в държавното управление, препоръчани от премиера на Република Северна Македония, късно довечера Народното събрание на страната гласоподава новите министри.

За министър на правораздаването бе определен Кренар Лога от Алианс на албанците, а за министър на опазването на здравето Народното събрание поддържа Фатмир Маджити, от същата партия. Азир Алиу е новият министър на осведомителното общество и администрацията, също от Алианс на албанците, а Кая Шукова от СДСМ ще поеме министерството на околната среда и териториалното устройство.

В залата участваха 114 от общо 120 народни представители, като новите министри бяха определени с 65 и 64 гласа. Въпреки че участваха на съвещанието, депутатите от опозицията не гласоподаваха.

Новите министри, които влязоха в държавното управление на Димитър Ковачевски, откакто бе реализирано съглашение с Алианс на албанците, поставиха тържествена клетва. От държавната коалиция излезе албанската партия Алтернатива, както и партията Демократичен съюз, която има един народен представител.

Така в реформираното държавно управление на Северна Македония Кренар Лога заменя Никола Тупанчевски от СДСМ, Меджити заменя Беким Сали от Алтернатива, Алиу заменя Адмирим Алити, също от Алтернатива, а на мястото на Насер Нуредини от съдружния сътрудник на СДСМ ДСИ застава Кая Шукова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР