Без прошка за инвалидите, които не спират на обозначените за

...
Без прошка за инвалидите, които не спират на обозначените за
Коментари Харесай

Глоби и скоби за инвалидите в Пловдив, ако не паркират под синия знак

Без амнистия за инвалидите, които не стопират на обозначените за тях места в Пловдив. Този принцип се ползва с цялостна мощ от началото на месеца.

Ако до момента мълчешком сред хората с трайни увреждания се е знаело, че имат опция да оставят колите си на разнообразни паркоместа за по няколко часа без да бъдат глобени, то към този момент повече от две седмици се следи на четири очи дали притежателите на инвалиден стикер съблюдават разпоредбите. А те гласят, че не могат да паркират на други места, с изключение на на обозначените. 

Редица инвалиди в Пловдив останаха като попарени от този факт, още повече, че никой не е обелил и дума, че ситуцията се е трансформирала.

Преди няколко дни " Марица " разказа в детайли случай, при който жена с автоимунно заболяване, телково решение и надлежно инвалиден стикер, оставя колата си на паркинг на бул. " България ", против учебно заведение " Пейо Яворов ", с цел да вземе детето си.  Тъй като инвалидното място е заето, тя паркира тъкмо до него.

След минути обаче й е поставена скоба и тя заплаща 40 лева, с цел да може чиновниците на Оперативна програма " Паркиране и репатриране " да освободят возилото. Така пловдивчанката схваща по сложния метод, че обстановката е радикално изменена и към този момент ще се бди за прецизно съблюдаване на наредбата, касаеща паркирането за притежателите на инвалиден стикер. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР