Без промяна ще остане времето и през следващите дни -

...
Без промяна ще остане времето и през следващите дни -
Коментари Харесай

До края на седмицата: Слънце сутрин, дъжд и гръмотевици следобед

Без смяна ще остане времето и през идващите дни - ще има и слънчеви часове, само че и доста региони с гръмотевични стихии и превалявания, тук-там интензивни.



И в околните часове ще има региони с дъжд и гръмотевици. Остават изискванията и за градушки. След среднощ преваляванията съвсем на всички места ще спрат, а облачността ще се раздра и намалее, само че още веднъж краткотрайно.

Утре след слънчевото начало на деня в по-голямата част от страната, в следобедните часове още веднъж на доста места ще превали и прегърми. Възможни са и градушки. Максималните температури ще бъдат сред 23 и 28 градуса.

По Черноморието преди обяд ще е най-вече слънчево. Около и след обяд и там ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали, допустимо е и да прегърми. Привечер в множеството региони облачността ще намалее. Максималните температури ще са към 22-25°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще е едва.

В планините, сутринта тук-там ще бъде с мъгли. По-добри условия за туризъм ще има през първата половина на деня. В часовете към и след обяд ще има доста региони с проливни превалявания и гръмотевични стихии.

Слънчево ще бъде в западните елементи от Европа, като се изключи Англия, където още веднъж ще вали. Проливни превалявания и гръмотевици ще има в Източна Европа, в това число и на Балканите. Причината - обширна област от ниско атмосферно налягане, която ще дефинира времето и у нас, и в околните дни.

Утре, предизвестие за обилни количества и мощни гръмотевични стихии е в действие съвсем на всички места в Гърция, като в южните региони е оповестена най-високата степен - код алено. Въпреки преваляванията, температурата на морската вода по крайбрежието на южната ни съседка се покачва и към този момент е 21°- 22°.

Типично пролетно ще остане времето до края на седмицата - слънчево начало на деня и превалявания и гръмотевици следобяд. Без смяна ще се задържат и температурите, в множеството региони оптималните - сред 23° и 28°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР