Без промяна остава разпределението на приходите от телевизионните права в

...
Без промяна остава разпределението на приходите от телевизионните права в
Коментари Харесай

Разпределението на увеличените приходи от тв правата в Първа лига остава без промяна

Без смяна остава разпределението на приходите от телевизионните права в българския клубен футбол. Това е резултатът от срещата сред клубовете и представителите на компанията, която държи правата " Футбол про медиа ".

От новия сезон сумата по контракта се усилва с 500 хиляди лв. и към този момент ще е 6 млн. лв.. След това предстоят още два сезона, в които сумата ще е по 6.5 милиона.

Изпълнителният шеф на " Футбол про медиа " Атанас Караиванов съобщи пред " Дневник ", че е останал доста удовлетворен, тъй като срещата е предходна без напрежение.

През лятото клубовете си разделят по равно 40% от полагащите им се пари, а през зимата още 20%. След това в края на сезона оставащите 40% се разпределят по отношение на класирането.

Караиванов е удовлетворен от гледаемостта на Първа лига. " Дори и определяните като по-безинтересни мачове от шампионата са по-гледани от най-интересните мачове във Висшата лига ", съобщи той.

Другата значима тематика е за определянето на програмата за новия сезон. Жребият беше изтеглен, само че би трябвало да се нагласят началните часове. Преди дни на среща с БФС, полицията и столичната община бяха разисквани въпроси, като се упорства сигурността на феновете да бъде сложена преди всичко.

Според Караиванов тематиката е излязла на напред във времето поради събирането на доста мачове сред ЦСКА и " Левски " в границите на няколко седмици напролет. Полицията упорства рисковите дуели да се играят по ярко, а компанията, която държи правата за телевизионното лъчение, има вяра, че ще се реализира съглашение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР