Без приемане на конституционните промени сега, РС Македония няма да

...
Без приемане на конституционните промени сега, РС Македония няма да
Коментари Харесай

Михаел Рот посече лошо Скопие

Без приемане на конституционните промени в този момент, районен съд Македония няма да има втори късмет за присъединение към Европейски Съюз. Това сподели Михаел Рот, немски народен представител и ръководител на комисията по външна политика в Бундестага, по време на визитата си в РСМ.

„ Мястото на македонците е в сърцето на Европейски Съюз, само че в случай че не сме смели в този момент, няма да има втори късмет “, сподели Рот в предаването " Клик плюс " по ТВ21, призовавайки политическите партии да гласоподават за конституционните промени за ускорение на договарянията за присъединение към Европейски Съюз. Рот сподели още, че Европейски Съюз би трябвало да оказва помощ повече политически и финансово на македонската страна.

„ Категорично съм уверен, че в последна сметка политиците в тази страна знаят защо става въпрос. И в случай че не скочим в този момент, в случай че не сме смели в този момент, тогава няма да има втори късмет. И не желая да приказвам какво можем да предложим на страната вместо участие в Европейски Съюз, само че аз към момента съм надълбоко уверен, че мястото на македонците е в сърцето на Европейския съюз и желая да оказа помощ това да се случи “, сподели Рот.

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден в изказване за медиите след срещата си с президента Стево Пендаровски Рот изрично съобщи, че Скопие да одобри измененията в конституцията, с цел да продължат договарянията за присъединение на страната към Европейски Съюз.

Неговото обръщение към политическите водачи на страната бе, че те би трябвало да продължат напредъка със идващите стъпки, да укрепят демокрацията, да продължат битката против корупцията и непотизма, да основават работни места. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР