Без председател съветът на практика не може да работи, тъй

...
Без председател съветът на практика не може да работи, тъй
Коментари Харесай

Заседанието на Столичния общински съвет: След караници - кметът Т...

Без ръководител съветът на процедура не може да работи, защото не могат да се образуват непрекъснатите комисии. Общинският съвет на столицата е доста пъстър и предходната седмица общинските съветници не съумяха да изберат кой да застане отпред. На последното съвещание до балотаж стигнаха Борис Бонев от ПП-ДБ (Спаси София) и Диана Тонева от Българска социалистическа партия.

 

След първото гласоподаване кметът на София . За избор на ръководител са нужни 31 гласа от общо 61.

 

От името на групата на " Продължаваме промяната " - " Демократична България " предложиха Борис Бонев за ръководител.

 

Както и на предходното съвещание бяха издигнати и кандидатурите на Красимир Гълъбов от „ Възраждане “, Диана Тонова от БСП, Пламен Данаилов от Има Такъв Народ.

 

Георги Георгиев от ГЕРБ призова кметът на София да се яви на съвещанието и да взе участие в дебатите, вместо да води диалози с водачите на политическите партии.

 

Веселин Калановски от групата на ПП-ДБ отговори на Георгиев: " Г-н Георгиев, свикнете, че към този момент не сте ръководител на СОС. Искате освен да блокирането работата на СОС, като не избирате ръководител, ами да блокирате и работата на кмета Терзиев, като го принудите да бъде тук на 7-8 часови съвещания ". 

 

" Дръжте се възпитано, апелирам ви. Ако кметът би трябвало да участва на съвещанията на СОС, съществено ще се замисля какъв брой законни са били всички през последните 15 години ", добави Калановски.

 

По думите на Антон Хекимян, фактът, че Терзиев се среща с политически водачи значи, че търси поддръжка по политики. " Неговата работа е да бъде тук и да каже кои са тези политики, по които търси поддръжка ", съобщи той.

 

Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация напомни, че Терзиев е поканил с писма водачите на политически партии на среща, а не общинските съветници. 

 

От " ИТН " предложиха да се направи 15-минутна отмора, с цел да може кметът Васил Терзиев да бъде извикан в залата. Предложението беше отхвърлено с 23 гласа " срещу ", 23 гласа " въздържал се " и единствено 15 " за ". От ГЕРБ желаеха съвещанието да се отсрочи до идване на кмета Терзиев.

 

Около 11:35 часа през днешния ден съвещанието беше възобновено. Кметът Васил Терзиев дойде в зала. От ГЕРБ посикаха той да бъде изслушан по въпросите на локалните политики.

 

Председателстващият съвещанието Грети Стефанова от ПП-ДБ отхвърли това да се случи: " Нека да си свършим работата. Опитите от ваша страна да се бламира  работата на общинския съвет. Не считам, че е продуктивно, софианци ни гледат ".

 

След това се мина към правене на бюлетината за гласуването за ръководител на СОС. 

 



 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР