Без председател остана Народното събрание при първия опит. Номинирани бяха

...
Без председател остана Народното събрание при първия опит. Номинирани бяха
Коментари Харесай

Росен Желязков събра едва 79 гласа при първия опит за избор на председател на 49-то НС

Без ръководител остана Народното събрание при първия опит. Номинирани бяха Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от " Възраждане ", само че те не събраха задоволителна поддръжка. 
 
Желязков бе показан от шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която разказа биографията му на правист. Той обаче събра едвам 79 гласа в своя поддръжка - от сътрудниците си от групата, както и от 11-те депутати на " ИТН ".  8 бяха " срещу " и 144 " въздържали се ".
 
" Доказан експерт и най-важното - потвърден законодател в две следващи национални събрания ", показа Петров колежката му Искра Михайлова. Според нея това е " късмет за първите две политически организации да имат балансьор ".
 
Той обаче събра едвам 37 гласа в своя поддръжка - всичките от сътрудниците му от " Възраждане ". " Против " бяха от ПП-ДБ и Движение за права и свободи, а Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия се въздържаха. Само двама от ГЕРБ дадоха гласа си и той бе негативен.
 
Асен Василев от ПП-ДБ, които се въздържаха при гласуването предложи ръководителят на Народно събрание да се избира на ротационен принцип, който да е и ръководител на комисията по правни въпроси. По искане на ПП-ДБ се даде 30 минути отмора.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР