Без помощта на САЩ Украйна няма шанс да надделее във

...
Без помощта на САЩ Украйна няма шанс да надделее във
Коментари Харесай

Заради липса на ракети Украйна не успяла да спре руски удар срещу...

" Без помощта на Съединени американски щати Украйна няма късмет да надделее във войната с Русия. Неотдавна руснаците точно тъй като частите за противовъздушна защита в региона в последна сметка изчерпаха ракетите земя-въздух, с цел да защитят оборудването от настъпващия обстрел ", уточни той, представен от Укринформ.

Той даде образец с съветския удар, унищожил Топлоелектрическа централа " Трипиля ", която доставяше електрическа енергия на Киевска област. " Влетяха единадесет ракети. Ние свалихме първите седем, а останалите четири извадиха централата от строя. Защо? Защото ни бяха останали нула ракети. Изчерпахме всички ракети, които защитаваха Трипиля ", означи президентът.

 

" Без тази помощ няма да имаме никакъв късмет да победим. Трябва да си по-силен от врага, с цел да го победиш. Днес съотношението на артилерийските снаряди е едно към 10. Можем ли да издържим по този начин? Не можем. Във всеки случай с такава статистика те ще ни изтласкват обратно, с всеки минал ден. Ако желаеме да защитим това, което остава под наш надзор, би трябвало да достигнем пропорционални цифри - 10 към 10 ",.

 

През последните седмици Русия прави непрекъснати удари против енергийната инфраструктура на Украйна, като на 11 март ракети поразиха топлоцентралата Трипилска - значим доставчик за региона на столицата Киев.

 

По думите на Зеленски против нея са били изстреляни 11 ракети, противовъздушната защита е свалила 7 от тях, а останалите са унищожили централата. Причината е, че снарядите на защитните системи са свършили. Максималната мощ на Трипилската централа е била 1800 мегавата и е надвишавала предвоенната консумация на украинската столица.

 

Загубените украински мощности поради съветските удари се пресмятат на 7 гигавата. Пролетни стихии предизвикаха спомагателни проблеми с енергийната система на Украйна, като съгласно отрасловото министерство в Киев 173 селища в 4 района са без ток след нощес.

 

Зеленски добави: " Когато съдружниците споделят, че не могат да ни дават избран потенциал или не могат да бъдат ситуирани в Украйна с избрани сили, тъй като ще наподобява, че Украйна е въвлякла НАТО във война, тогава бих желал да ви задам въпроса: Израел в НАТО ли е, или не? Ето го и отговорът. Израел не е член на Алианса. Но страните - членки на НАТО, опазиха Израел, демонстрираха, че Израел не е оставен самичък. Това е урок и отговор на всички тези, които на разнообразни континенти споделят, че на Украйна би трябвало да се помогне доста деликатно, с цел да не се въвлекат членовете на НАТО във война. "

Украйна упорства западните ѝ съдружници да ѝ изпратят 25 спомагателни системи " Пейтриът ", нужни за отбраната на небето ѝ.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР