Без подоходен критерий и за помощта за 1 и 8

...
Без подоходен критерий и за помощта за 1 и 8
Коментари Харесай

Социалното министерство предлага и помощта за 1 и 8 клас да е за всички деца

Без подоходен аршин и за помощта за 1 и 8 клас. От общественото министерство оферират още тя да стане 300 лв., а не както е до момента - 250 лв.. Това разгласи в предаването " Здравей, България " общественият министър Деница Сачева.

Вчера държавното управление утвърди предлагането на общественото министерство всички фамилии с деца, без значение от приходите на родителите, да получават детски надбавки. Това ще бъде заложено в бюджета за идната година. Така фамилиите с едно дете ще получават 40 лева, фамилии с две деца - 90 лева, а фамилии с три деца - 135 лева

Към момента всички фамилни помощи за деца са към 572 милиона лв.. Отпадането на подоходните критерии ще коства още 398 милиона на страната. Предложенията били направени още преди експлоадирането на корона-кризата, изясни общественият министър и отхвърли подозренията, че това е избирателен ход.

" Помощта за 1 клас се получава от към 44 000 деца, а общо едно потомство деца е приблизително към 60 000. От обществените служби ми обясниха, че доста родители се обезпечават на минимума, с цел да попаднат в тази помощ ", сподели общественият министър.

Относно пенсиите, Сачева сподели, че таванът сега е 1200 лв., а следващата година най-вероятно ще трансферира 1400 лв..

" От 1 юли ще има индексация на пенсиите сред 300 и 369 лв., индексацията ще е 10%, за пенсиите 369 лв. - 5% ", изясни Сачева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР