Без подкрепа в социалната комисия остана предложението на ПП-ДБ пенсиите

...
Без подкрепа в социалната комисия остана предложението на ПП-ДБ пенсиите
Коментари Харесай

Без подкрепа в социалната комисия остана абсурдното предложение на ПП-ДБ пенсиите да се вдигнат с 11%, защото това вече е факт

Без поддръжка в обществената комисия остана предлагането на ПП-ДБ пенсиите да бъдат осъвременени с 11%, тъй като решението към този момент е реалност. Припомняме, че Надзорният съвет на Национален осигурителен институт реши да вдигне парите на възрастните хора още на 14 май.

Председателят Деница Сачева съобщи, че свикването на комисията е загуба на време, защото размерът на скок при пенсиите към този момент е избран. От ПП-ДБ се оправдаха, че имали за цел да успокоят българските пенсионери, че няма да има ощетяване

На комисията не участваха представители на „ Възраждане “ и Движение за права и свободи, само че все пак кворум имаше.

„ Веднага след приключването на вътрешния документ на Национален осигурителен институт в медиите министърът е направил своята поръчка, че ще предприеме дейности за иницииране на предложение до Надзорния съвет на Национален осигурителен институт за осъвременяване на пенсиите от 1 юли с 11 на 100. От тази позиция претекстовете на плана за решение не отразяват задоволително съответно все още фактическата конюнктура “, изясни зам.-министърът Лазар Лазаров.

Той посочи, че персоналното му мнение е, че „ очевидният проблем е, че графикът на процесите за взимане на решение се разминаха с предизборния график в този момент и това очевидно оказва въздействие “.

Георги Гьоков от Българска социалистическа партия означи, че сме в предизборна акция. По думите му съвещанието на Народно събрание на следващия ден и днешната комисия са непотребни.

„ Решението е взето, обществото е успокоено “, сподели още Гьоков.

Въпреки това във вторник Народното събрание ще се събере изключително в 13 часа, с цел да разиска проблема за осъвременяване на пенсиите.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР