Без победител, но с голово зрелище от 2:2 завърши първото

...
Без победител, но с голово зрелище от 2:2 завърши първото
Коментари Харесай

ЦСКА измъкна точка от дербито с "Левски" след късна драма

Без победител, само че с голово представление от 2:2 приключи първото дерби за сезона сред ЦСКА и " Левски ". Сблъсъкът сред двата отбора от София предложи доста страсти, като съставите си поделиха по едно полувреме - преди почивката по-добри бяха сините, а след почивката експанзията на ЦСКА, изведе алените до точката.

В рамките единствено на шест минути Станислав Иванов и Найджъл Роберта дадоха два гола задатък на " Левски " в 12-ата и 18-ата. След почивката с голове на Евандро и Раул Албентоса, ЦСКА взе точка.

Резултатът не разреши на " Левски " да се откъсне повече на върха в таблицата. Сините остават отпред с 19 точки, с 4 повече от " Лудогорец ", който е и с мач по-малко. ЦСКА е шести с 12 точки.

Петър Хубчев разчиташе на всичко най-хубаво, с което разполага, като липсваше само Франко Мазурек. В отбора на ЦСКА имаше една огромна изненада, която беше включването на Пламен Гълъбов в стартовия състав.

Първите минути на конфликта бяха съпроводени с борба в средата на терена. Двата отбора не желаеха да подхващат никакви опасности. Все отново първите два шанса бяха за алените, само че вратарят на " Левски " Милан Миятович не срещна проблеми при удар на Евандро.

" Левски " първи нанесе удар, като се възползва от неточност на отбраната на символичните домакини.

В 12-ата минута Иван Горанов центрира отляво, Паулиньо продъллжи топката с глава, а от пет метра непокритият Станислав Иванов нямаше никакви проблеми да се разпише.

 ЦСКА измъкна точка от дербито с
© LAP.bg

Попадението на " Левски " обърка проектите на ЦСКА и футболистите в алено имаха огромен проблем при изнасянето на топката. Сините се възползваха от момента на уязвимост и нанесоха втори удар единствено няколко минути по-късно.

В 18-ата " Левски " към този момент имаше два гола задатък. Сините извършиха директен свободен удар в профил на наказателното поле, Черниаускас се размина с топката и за Найджъл Роберта беше доста елементарно да вкара в празната врата - 0:2.

 ЦСКА измъкна точка от дербито с
© LAP.bg

Сините бяха доста близо и до трети гол в 21-ата минута, когато Роберта се оказа непокрит. Вратарят на ЦСКА Черниаускас обаче съумя да избие в корнер.

До края на първата част " Левски " се прибра в своята половина и разчиташе на контраатаки, а ЦСКА диктуваше протичащото се на терена. Въпреки това отбраната на " Левски " действаше проведено и не позволи огромни рискове пред Миятович.

На почивката треньорът на ЦСКА Люпко Петрович направи две промени, търсейки ободряване на състава си и смяна на тактиката. Това даде резултат, като ЦСКА беше с една концепция по-активният отбор.

 ЦСКА измъкна точка от дербито с
© LAP.bg

Чистите положения за алените обаче липсваха макар по-настоятелната игра. В 69-ата минута Евандро беше покрай попадение, само че не уцели вратата.

Само 4 минути по-късно бразилецът въпреки всичко се разписа. Защитникът на " Левски " Янис Каргас сбърка обикновено, като остави топката да го трансферира, а Евандро дебнеше и се озова самичък в наказателното поле, след което стреля под плонжа на Миятович - 1:2.

 ЦСКА измъкна точка от дербито с
© LAP.bg

Попадението въодушеви алените и те се понесоха в офанзива в идващите минути. Футболистите на Люпко Петрович бяха по-агресивни, а " Левски " продължи да се брани. Шансовете на сините се сведоха до няколко статични положения, само че в по-голяма част от времето отборът трябваше да се брани.

В края Хубчев пусна на терена и Холмар Ейолфсон, с цел да пази нежния задатък, само че това не сработи.

Само две минути преди края на мача ЦСКА стигна до равенството. Резервата Греъм Кери се регистрира с втора асистенция, след кат този път негово центриране беше засечено от непокрития Раул Албентоса и испанецът вкара.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР